Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

6 σούπερ “όπλα” κατά του λίπους

6 σούπερ "όπλα" κατά του λίπους
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

6 σούπερ "όπλα" κατά του λίπους

Αν έχετε κηρύξει τον πόλεμο κατά του λίπους, δεν είστε μόνοι: Σας παρουσιάζουμε 6 κινήσεις που θα σας βοηθήσουν άμεσα. Δείτε λοιπόν ποιοι είναι οι σύμμαχοί σας σε αυτή τη μάχη και βγείτε νικητές!

Μετρήστε το

Για να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά το σωματικό σας λίπος, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε σε ποιο ποσοστό κυμαίνεται. Για να το μάθετε αυτό θα σας βοηθήσουν ένας λιπομετρητής ή μια  ζυγαριά λιπομέτρησης. Σήμερα υπάρχουν αρκετά εξελιγμένοι λιπομετρητές, αλλά και ζυγαριέςπου μπορούν να υπολογίσουν με ακρίβεια το σωματικό σας λίπος και θα σας βοηθήσουν να διαπιστώνετε τις προόδους σας.

 

 

Ρίξτε το στο διάβασμα

Θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για σας να είστε καλά ενημερωμένοι προτού ριχτείτε στη μάχη κατά του λίπους. Αν γνωρίζετε καλά τον… εχθρό σας, θα είναι και πιο εύκολο να τον αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. Φυσικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ενημερωθείτε για τον εχθρό από το διάβασμα σχετικών βιβλίων που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Χαλαρώστε με μασάζ

Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι το μασάζ συμβάλλει στη μείωση του σωματικού λίπους, ωστόσο μπορεί να σας βοηθήσει με έμμεσο τρόπο. Πρώτα από όλα το μασάζ σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε το στρες και να χαλαρώσετε. Σύμφωνα με έρευνες το στρες αυξάνει τα επίπεδα κοιλιακού λίπους.  Ακόμη το μασάζ βοηθάει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, γεγονός που συμβάλλει στο κάψιμο περισσότερων θερμίδων και αυτό με τη σειρά του βοηθάει το σώμα μας να απομακρύνει πιο εύκολα το περιττό λίπος. Οι συσκευές μασάζ που θα βρείτε στο BestPrice μπορούν να σας προσφέρουν τα οφέλη του μασάζ και να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το λίπος και την κυτταρίτιδα.

Κάντε αεροβική

Η καλύτερη ίσως μορφή άσκησης που μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε το λίπος είναι η αεροβική.  Αν στόχος σας είναι το κάψιμο λιπώδους ιστού, προτιμήστε την αεροβική άσκηση που είναι αποτελεσματικότερη σε σχέση με τις ασκήσεις με αντιστάσεις. Σύμφωνα με έρευνα από το ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Duke που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Journal of applied Physiology, η αεροβική άσκηση έχει τα καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Το ποδήλατο, το περπάτημα και το κολύμπι είναι ιδανικές επιλογές για να κάψετε το λίπος. Στην περίπτωση μάλιστα που δεν θέλετε να βγείτε από το σπίτι σας, π.χ. λόγω κρύου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στατικό ποδήλατο ή διάδρομο γυμναστικής.

Βάλτε τα αθλητικά σας

Το τρέξιμο και το περπάτημα είναι ιδανικές επιλογές άσκησης για κάψιμο του λίπους,  αρκεί να έχετε τα κατάλληλα αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο που θα σας προσφέρουν άνετα βήματα. Ακόμη στην προσπάθεια σας μπορεί να σας βοηθήσει και ένας ηλεκτρονικός βηματομετρητής για να γνωρίζετε πόσες θερμίδες κάψατε και πόσα βήματα κάνατε.

Συμπληρώστε τις προσπάθειες σας

Στη μάχη σας κατά του λίπους χρήσιμοι σύμμαχοί σας μπορούν να γίνουν και τασυμπληρώματα διατροφής που περιέχουν βιταμίνες ή βότανα και αντιοξειδωτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό στην καύση του περιττού λίπους. Καλό θα ήταν προτού λάβετε κάποιο συμπλήρωμα να συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Μην παραλείψετε επίσης να διαβάσετε καλά τις οδηγίες που συνοδεύουν το κάθε σκεύασμα. Πράσινο τσάι, λεκιθίνη και διάφορα άλλα φυσικά συστατικά, όπως το λυκοπένιο από την ντομάτα υπόσχονται να “ριχτούν” μαζί σας στη μάχη για την καταπολέμηση του λίπους.

 

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πασίγνωστο αιθέριο έλαιο που καταπολεμά κατάθλιψη και άγχος – Απολαύστε το άρωμά του και ηρεμήστε στη στιγμή

Efi Nika

Τρώτε γρήγορα το φαγητό σας; Οι κίνδυνοι για την υγεία και πως να το σταματήσετε

Efi Nika

Το παγωτό δε βλάπτει, αλλά ωφελεί την υγεία σου, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Efi Nika