Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

5+1 Κίνδυνοι για την υγεία του Παιδιού σας που ΚΑΘΕ νέα Μαμά οφείλει να ξέρει!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η παιδική ηλικία είναι μια υπέροχη περίοδος και οι γονείς είναι πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα για το παιδί τους. Αλλά μερικές φορές είναι εύκολο να το παρακάνουν.

Σας παρουσιάζουμε 6 πράγματα που κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στο παιδί σας.

6. Περπατούρες

1

Το κακό που κάνουν αποδεδειγμένα είναι πιο σημαντικό από την θετική τους επίδραση. Οι περπατούρες είναι απαγορευμένες στον Καναδά.

  • Υψηλό ποσοστό τραυματισμού (πάνω από 8.000 περιπτώσεις το χρόνο μόνο στις ΗΠΑ).
  • Ανομοιόμορφη ενδυνάμωση μυών, παραμόρφωση ποδιού και πέλματος.
  • Κυρτότητα σπονδυλικής στήλης λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται (η σπονδυλική στήλη των παιδιών δεν έχει σχήμα και τις απαραίτητες καμπύλες πριν συμπληρωθεί το πρώτο έτος).
  • Η ανεξάρτητη ανάπτυξη κινητικών ικανοτήτων αναβάλλεται, αφού δεν υπάρχει κίνητρο να περπατήσει το παιδί μόνο του. Η αίσθηση ισορροπίας και το ένστικτο επιβίωσης δεν εξελίσσονται.

Για να μειώσετε την αρνητική επίδραση, χρησιμοποιήστε την περπατούρα 15 λεπτά για δύο φορές τη μέρα με επίβλεψη ενήλικα και μόνο όταν το μωρό μπορεί να σηκωθεί όρθιο μόνο του. Επίσης, συμβουλευτείτε τον ορθοπεδικό σας.

5. Χυμός και γάλα

2

Ο παστεριωμένος χυμός φρούτων έχει λίγες βιταμίνες, αλλά πολλή ζάχαρη, η οποία προκαλεί προβλήματα στα δόντια και παχυσαρκία.

  • Οι παιδίατροι συμβουλεύουν να δίνετε στα παιδιά σας φρέσκους χυμούς μετά την ηλικία του ενός έτους. Καλό είναι να αντικαταστήσετε τους παστεριωμένους χυμούς με φρέσκα φρούτα.

Το πλήρες αγελαδινό γάλα έχει μικρή περιεκτικότητα σε σίδηρο, αλλά υψηλή σε θρεπτικά συστατικά που δεν είναι απαραίτητα για το μωρά. Μπορεί να βλάψει τα νεφρά τους και να προκαλέσει αναιμία, αλλεργίες και δυσβακτηρίωση.

  • Το γάλα της αγελάδας μπορεί να δίνεται σε παιδιά άνω του ενός έτους, αλλά μέχρι 500 γραμμάρια τη μέρα. Αντικαταστήστε το γάλα με τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο (όπως καλλιεργούμενα γαλακτοκομικά, πράσινα λαχανικά και φρούτα) και τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη D (αβγά, μοσχαρίσιο συκώτι).

4. Παιχνίδια με έντονα χρώματα

3

Στην προσχολική ηλικία, τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους και αποκτούν κοινωνικές συμπεριφορές μέσω των παιχνιδιών τους. Τα αφύσικα χρώματα, οι ηλεκτρονικοί ήχοι και πολλές ακόμη λεπτομέρειες των παιχνιδιών έχουν κακή επίδραση στην ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και επηρεάζουν την διαμόρφωση της προσωπικότητας τους: βίαιη συμπεριφορά, παράλογοι φόβοι και κατάθλιψη στην εφηβεία είναι μερικά πιθανά αποτελέσματα.

  • Επιλέξτε παιχνίδια σε φυσικά χρώματα και από φυσικά υλικά: ξύλο ή ύφασμα. Το παιχνίδι θα πρέπει να είναι περισσότερο εκπαιδευτικό παρά διασκεδαστικό.

3. Ζεστά ρούχα

4

  • Όσο πιο μικρά τα μωρά, τόσο χειρότερη η ρύθμιση της θερμοκρασίας τους. Είναι εκτεθειμένα στην υπερβολική ζέστη και το υπερβολικό κρύο. Η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει νευρωτισμό και να οδηγήσει σε εγκεφαλικό.
  • Τα πολύ ζεστά ρούχα εμποδίζουν το σώμα από το να αναπτύξει μηχανισμούς αντίδρασης κατά των αλλαγών των καιρών, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κρυώματα και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα ρούχα πρέπει να είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά που αναπνέουν. Το μωρό αισθάνεται άνετα όταν η κοιλιά και το στήθος το είναι στεγνά και τα χέρια και τα πόδια του είναι ζεστά και ροζ.

2. Ηλεκτρονικές συσκευές και γκάτζετ

5

  • Το μπλε LED φως των οθονών των ηλεκτρονικών συσκευών προκαλεί βλάβη στoν αμφιβληστροειδή, κάτι που μπορεί να προκαλέσει εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα καταρράκτη και τύφλωση.
  • Όταν χρησιμοποιεί κινητά και τάμπλετ, το παιδί σας αποκόβεται από τον πραγματικό κόσμο. Δεν αναπτύσσει τις λεπτές κινητικές και αισθητικές ικανότητες του και δεν υπάρχει ζωντανή αλληλεπίδραση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υπανάπτυξη του μετωπιαίου λοβού που είναι υπεύθυνος για την ομιλία, την προσωπικότητα, την επικοινωνία και την λήψη αποφάσεων.

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συσκευές πάνω από 1 ώρα τη μέρα. Χρησιμοποιήστε κινητά και τάμπλετ για παιχνίδια σκέψης με παιδιά άνω των 2 ετών. Τα παιδιά πρέπει να αλληλεπιδρούν με συνομήλικους τους ή ενήλικες όταν χρησιμοποιούν γκάτζετ.

1. Ζώνη ασφαλείας

6

  • Όταν φοράτε την ζώνη ασφαλείας πάνω από την κοιλιά σας ενώ είστε έγκυος, μπορεί να προκαλέσετε τραυματισμό στο μωρό σε περίπτωση ατυχήματος.

Βάλτε την ζώνη όσο πιο χαμηλά στην κοιλιά σας γίνεται. Προσπαθήστε να καθίσετε ίσια, αφού με το να σκύβετε μπροστά μπορεί να ασκήσετε μεγάλη πίεση στο μωρό. Είναι καλύτερο να μην οδηγήσετε καθόλου, εκτός κι αν είναι απαραίτητο: το τιμόνι είναι πολύ κοντά στην κοιλιά, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο ακόμα και σε ένα μικρό ατύχημα.

 

fanpage.gr,BrightSide

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Επειδή είμαστε γονείς, δεν σημαίνει ότι έχουμε εξουσία πάνω στα παιδιά μας

Efi Nika

Δημήτρης Παπανικολάου: Η κόρη μου λέει μόνη της σε όποιον συστήνεται ότι έχει αυτισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou