Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

5 Πολύτιμες Συμβουλές για να διδάξετε στο Παιδί σας την Αρετή της Υπομονής. Απαραίτητες σε ΚΑΘΕ Γονιό!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δεν είναι κάθε ενήλικας ικανός να περιμένει υπομονετικά, χωρίς να πει τίποτα στο παιδί του. Αλλά υπάρχουν μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε αυτοέλεγχο και να μην πεθάνετε από την πλήξη – χωρίς να καταφύγετε σε οποιαδήποτε gadgets για αυτό.

Ακολουθούν 5 τρόποι να διδάξετε ένα παιδί πώς να περιμένει.

5. Οπτικοποιήστε το χρόνο

1

Τα παιδιά αρχίζουν να αναπτύσσουν αφηρημένη σκέψη, γύρω στην ηλικία των 9. Πριν από αυτή, το μυαλό τους λειτουργεί με έναν πιο συγκεκριμένο τρόπο, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ των 15 και των 45 λεπτών. Για αυτό, είναι χρήσιμο να απεικονίσετε το χρόνο όποτε είναι δυνατόν.

Λάθος: «Φεύγουμε σε μια ώρα». «Έχετε 10 λεπτά για να βολέψετε τα παιχνίδια σας».

Σωστό: «Ο μπαμπάς θα γυρίσει από τη δουλειά, όταν ο ήλιος κατέβει πίσω από εκείνη την οροφή».

Η αναμονή δεν θα είναι τόσο τραγική για το παιδί, εάν μπορέσει να κάνει μια σύγκριση όπως «Ω, αυτό θα είναι τόσο γρήγορο, όσο κάνω να βουρτσίσω τα δόντια μου».

4. Διδάξτε στα παιδιά σας παιχνίδια που μπορούν να παίξουν μόνα τους

2

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό για τα παιδιά να παίζουν μόνα τους. Ένας από αυτούς, είναι ότι μπορεί να τα διασκεδάσει οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η φαντασία των παιδιών δεν έχει σύνορα και αυτά τα παιχνίδια δεν απαιτούν προετοιμασία ή ειδικά αντικείμενα.

Λάθος είδη παιχνιδιών: Τα παιχνίδια στο smartphone ή το tablet, εμποδίζουν την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας (η πορεία και το αποτέλεσμα του παιχνιδιού προκαθορίζονται από τον προγραμματιστή τους).

Τα σωστά παιχνίδια: παζλ, κυνήγι θησαυρού, διαμόρφωση παραμυθιών, ρόλων, κλπ.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διδάξετε ένα παιδί να παίζει ανεξάρτητο και τα αποτελέσματα θα ξεπεράσουν όλες τις προσδοκίες, αν οπλιστείτε με υπομονή.

3. Σωτήριο παιχνίδι για τους δημόσιους χώρους

3

Είναι πάντα βαρετό για τα παιδιά να περιμένουν έως ότου φτάσει το λεωφορείο ή η μαμά να επιστρέψει από το κατάστημα. Για αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει ένας εξαιρετικός τρόπος να αποσπάσετε την προσοχή τους.

Το παιχνίδι: Δύο συμμετέχοντες κάνουν μια επιθυμία και συμφωνούν σε ένα χαρακτηριστικό που θα αναζητήσουν στα γύρω αντικείμενα (χρώμα, σχήμα, πρώτο γράμμα ενός ονόματος). Ο πρώτος που μετρά 20 (ή οποιοδήποτε άλλο αριθμό) αντικείμενα με το επιλεγμένο χαρακτηριστικό, κερδίζει και έχει το δικαίωμα να απαιτήσει την εκπλήρωση της επιθυμίας του. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετρήσετε αυτοκίνητα που περνούν κατά την αναμονή σας στη στάση λεωφορείου ή σήματα ενώ ταξιδεύετε.

Ποιο είναι το τέχνασμα: Πρώτον, αυτό είναι ένα πολύ εθιστικό παιχνίδι το οποίο σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τους κανόνες ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Δεύτερον, ένας γονέας δεν χρειάζεται να συμμετέχει ενεργά, αφού τα παιδιά συνήθως μετράνε για δύο.

2. Ένας απλός τρόπος να μην διακόπτουν τους ενήλικες

4

Η Allison Hendrix, είναι μια blogger και μητέρα δύο παιδιών, της οποίας ο κανόνας έχει κάνει πάταγο στο διαδίκτυο με την απλότητα και τη λαμπρότητα του.

Ο κανόνας: Όταν ένα παιδί θέλει να πει κάτι ενώ ο γονιός του μιλάει σε κάποιον άλλο, απλά θα βάλει το χέρι του στο χέρι ή στον ώμο του γονέα του. Εάν ο γονέας αγγίξει το χέρι τους σαν απάντηση, αυτό σημαίνει ότι το παιδί έχει «ακουστεί» και θα του απαντήσει το συντομότερο δυνατό.

Γιατί λειτουργεί: Με τη διατήρηση της επαφής με τον ενήλικα, γίνεται σαφές ότι το παιδί αντιμετωπίζεται με σεβασμό και δεν αγνοείται.

1. Αναμένοντας μεγάλα γεγονότα (γενέθλια, Χριστούγεννα)

5

Ακόμη και αν τα παιδιά μαθαίνουν να μην διακόπτουν τους ενήλικες και να διασκεδάζουν μόνα τους, παραμένει ακόμα δύσκολο το να περιμένουν σημαντικές ημερομηνίες (Χριστούγεννα, γενέθλια, διακοπές κ.ο.κ.).

Πώς να βοηθήσετε: Ένα ημερολόγιο, μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την αναμονή πιο σύντομη. Κάθε μέρα πριν από την επερχόμενη ημερομηνία, να χαρακτηρίζεται από καρτ-ποστάλ με ευχές ή δημιουργικές εργασίες, μικρούς σάκους με δώρα ή πακέτα καραμέλες.

Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές, απολαμβάνουν παιδιά όλων των ηλικιών: όλοι αγαπούν τις εκπλήξεις, έτσι και αλλιώς.

fanpage.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou