Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

5 πανεύκολες ασκήσεις για να απαλλαγείτε από το προγούλι και το λίπος στο λαιμό.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

Είναι ώρα να ετοιμαστείτε για την παραλία! Συνεπώς, θα πρέπει να ετοιμάσετε και το πηγούνι σας που είναι δύσκολη περιοχή. Κάποιοι είναι γενετικά επιρρεπείς στο να σχηματίζουν προγούλι με την ηλικία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία επιλογή. Στοχεύοντας συγκεκριμένες περιοχές του οργανισμού μας δεν σημαίνει ότι καταβάλλουμε περισσότερο κόπο αλλά ότι κινούμαστε εξυπνότερα. Εάν στοχεύσει κανείς σε βασικές ασκήσεις που έχουν γρήγορα αποτελέσματα θα είναι σίγουρος ότι το πρόσωπό του θα είναι τέλειο από κάθε προοπτική. Θυμηθείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά να προσπαθήσετε για αν έχετε και τα θεμιτά αποτελέσματα!

Ελέγξτε τις παρακάτω 5 ασκήσεις που έχει αποδειχθεί ότι σφίγγουν και τονώνουν τη δύσκολη περιοχή του πηγουνιού. Πριν ξεκινήσετε, προθερμανθείτε κινώντας το πηγούνι σας μπροστά πίσω. Είναι χαλαρό; Ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε!

  1. Η κουτάλα

Ξεκινήστε με αυτήν την απλή άσκηση. Ανοίξτε το στόμα σας διάπλατα, λυγίστε το κάτω χείλος προς τα μέσα και κλείστε το στόμα σας καθώς τραβάτε το πηγούνι προς τα έξω. Κάθε βήμα πρέπει να γίνεται αργά έτσι ώστε οι μύες του σαγονιού να προσαρμόζονται κάθε φορά. Αφήστε τους μύες να χαλαρώσουν πριν συνεχίστε με την επόμενη άσκηση. Χαλαρώστε το σαγόνι, ανοίγοντας και κλείνοντας το στόμα σας απαλά.

  1. Το «φίλημα του ταβανιού»

Σ’ αυτήν την άσκηση, αυτό κάνετε κυριολεκτικά. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πάνω και σχηματίστε την κίνηση του φιλιού με τα χείλια σας. Ενώ η μέθοδος αυτή είναι απλή, σφίγγουν και τονώνονται οι μύες του λαιμού.

  1. Το άγγιγμα της μύτης

Αυτή η άσκηση είναι αποτελεσματική καθώς έτσι εκτείνονται οι μύες του σαγονιού. Βγάλετε έξω τη γλώσσα σας και προσπαθήστε να αγγίξετε τη μύτη σας. Βάλτε το δάχτυλό σας κάτω από το πηγούνι σας έτσι ώστε να μπορείτε να αισθανθείτε τους μύες να εκτείνονται και να ισιώνουν σε αυτή τη θέση.

  1. Αντίσταση

Απλώς σφίξτε τα χέρια σας σε γροθιές και τοποθετήστε τα ακριβώς κάτω από το πηγούνι σας. Πιέστε το σαγόνι σας προς τις γροθιές για πέντε δευτερόλεπτα. Αυτή η μικρή αντίσταση θα συμβάλει στη μείωση του προγουλιού.

  1. Το τέλειο οβάλ

Όλοι θέλουν να έχουν το τέλειο σχήμα προσώπου. Εάν θέλετε το πρόσωπό σας να γίνει πιο οβάλ, δοκιμάστε αυτήν την άσκηση. Γυρίστε το κεφάλι σας στη μία πλευρά και ωθήστε προς τα μπροστά το σαγόνι σας. Σίγουρα θα νιώσετε την ένταση του σαγονιού και των μυών του λαιμού. Κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για λίγα λεπτά. Γυρίστε το κεφάλι στην αντίθετη πλευρά και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία.

Επιμέλεια κειμένου   Σωτηριάδου Χριστίνα

.

Πηγή remedydaily.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika