Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

5 λόγοι που πρέπει να προτιμάμε το λεμόνι!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πέντε λόγοι που πρέπει να προτιμάμε το λεμόνι

Όσο ξινό κι αν σας φαίνεται, αξίζει να βάλετε το λεμόνι στην καθημερινότητά σας για 5 (τουλάχιστον) λόγους.

Σπάνια καταναλώνονται σκέτα και το φυσικό χυμό τους, λίγοι μπορούν να τον πιουν χωρίς να αλλοιωθεί η έκφραση του προσώπου τους. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενσωματώσουμε τα λεμόνια στη διατροφή μας: χρησιμοποιώντας το χυμό τους στο κρέας, στις πατάτες, προσθέτοντας λίγο λεμόνι στην πορτοκαλάδα μας, χαρίζοντας το άρωμά τους στη σαλάτα μας, αναμειγνύοντάς τα με βότανα, προσθέτοντάς τα σε ποτά, σε επιδόρπια, στις σάλτσες…

Για ποιο λόγο –ή μάλλον για ποιους λόγους-, όμως, χρειάζεται να βάλουμε το λεμόνι στη διατροφή μας;

Μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού
Σύμφωνα με την American Heart Association, η κατανάλωση λεμονιών μπορεί να μειώσει κατά 19% τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο.

Καταπολεμά τον καρκίνο
Ως εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, τα λεμόνια και ο χυμός τους βοηθούν στην αντιμετώπιση της δημιουργίας ελευθέρων ριζών οι οποίες οδηγούν στην εμφάνιση καρκίνου μακροπρόθεσμα.

Πέντε λόγοι που πρέπει να προτιμάμε το λεμόνι

Διατηρεί την ομοιομορφία στο δέρμα
Τα αντιοξειδωτικά που συναντάμε στη βιταμίνη C, όταν καταναλώνονται στη φυσική τους μορφή ή εφαρμόζονται τοπικά, μπορούν να αντιμετωπίσουν βλάβες στο δέρμα σας που προκαλούνται από τον ήλιο ή το καυσαέριο, να μειώσουν τις ρυτίδες και να βελτιώσουν την υφή της επιδερμίδας σας. Η βιταμίνη C, άλλωστε, παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία κολλαγόνου.

Προλαμβάνει το άσθμα
Ο κίνδυνος εμφάνισης άσθματος είναι χαμηλότερος στους ανθρώπους που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες κάποιων συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, μεταξύ των οποίων και βιταμίνης C.

Αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου
Ταιριάξτε στη διατροφή σας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και τροφές με περιεκτικότητα σε σίδηρο (σπανάκι, φακές, συκώτι, πιπεριές κ.λπ) και θα δείτε ότι ο οργανισμός σας θα απορροφάει καλύτερα το σημαντικό αυτό μέταλλο, τονώνοντάς σας στην καθημερινότητά σας.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό σίγουρα δεν το ξέρατε για τα «μελάτα» αυγά

Γιώργος Newsitamea

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika