ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

5 λόγοι που αργείτε να αναρρώσετε από το κρυολόγημα

Όσο συχνά κι αν πλένετε τα χέρια σας και όσο κι αν αποφεύγετε την επαφή με αρρώστους, είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή την περίοδο που διανύουμε να κολλήσετε ένα κρυολόγημα. Στην περίπτωση αυτή τα κλασικά συμπτώματα –βήχας, πονόλαιμος, μπούκωμα– θα σας ταλαιπωρήσουν το πολύ για μία εβδομάδα.

Αν οι ενοχλήσεις επιμένουν για αρκετές εβδομάδες ή η κατάστασή σας επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται, ίσως φταίει κάτι από τα παρακάτω.

1. Έχετε πολύ στρες

Πέντε λόγοι που αργείτε να αναρρώσετε από το κρυολόγημα

Η ορμόνη του στρες κορτιζόλη επιβαρύνει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύεται να αντισταθεί στους παθογόνους μικροοργανισμούς ή να καθυστερεί να τους εξουδετερώσει. Δοκιμάστε τη γιόγκα, τον διαλογισμό ή κάποια ελαφριά μορφή γυμναστικής για να «εξουδετερώσετε» το στρες μέσω της μαζικής απελευθέρωσης ενδορφινών.

Loading...

2. Δεν κοιμάστε αρκετά

Πέντε λόγοι που αργείτε να αναρρώσετε από το κρυολόγημα

loading...

Ο οργανισμός χρειάζεται επαρκή και ποιοτική ξεκούραση για να νικήσει μια λοίμωξη. Μία επιπλέον ώρα ύπνου κάθε βράδυ ίσως είναι αυτό που χρειάζεστε για να ανακάμψετε ταχύτερα. Οι ειδικοί συνιστούν επτά με εννέα ώρες ύπνου καθημερινά και πρέπει να τηρείτε αυτήν την οδηγία ιδίως όταν είστε άρρωστοι.

3. Το παρακάνατε στο γυμναστήριο

Πέντε λόγοι που αργείτε να αναρρώσετε από το κρυολόγημα

Είπαμε, η γυμναστική βοηθά στην ανάρρωση, μην το παρακάνετε όμως γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Μόλις κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος ρίξτε λίγο τους ρυθμούς για να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας ακόμη περισσότερο.

4. Τελικά έχετε αλλεργία

Πέντε λόγοι που αργείτε να αναρρώσετε από το κρυολόγημα

Τόσο το κρυολόγημα όσο και οι αλλεργίες εκδηλώνονται με βήχα, πονόλαιμο, καταρροή ή μπούκωμα, επομένως είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσει κανείς. Μην ξεχνάτε ότι οι αλλεργίες δεν εμφανίζονται μόνο την άνοιξη αλλά μια κρίση μπορεί να προκληθεί οποιαδήποτε εποχή από αλλεργιογόνα που υπάρχουν σε εσωτερικούς χώρους, όπως η σκόνη ή το τρίχωμα των κατοικιδίων.

5. Δεν έχετε κρυολόγημα αλλά άλλη λοίμωξη

Πέντε λόγοι που αργείτε να αναρρώσετε από το κρυολόγημα

Η κόπωση, ο πυρετός, οι μυϊκοί πόνοι και το αίσθημα πίεσης στα ιγμόρεια δεν ανήκουν στα τυπικά συμπτώματα του κρυολογήματος. Πιθανές λοιμώξεις που πιθανώς εξηγούν αυτές τις ενοχλήσεις είναι η ιγμορίτιδα, η βρογχίτιδα, μια λοίμωξη στο αυτί ή ακόμη και η πνευμονία.


 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , prevention.com

loading...