Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ

5 φυσικοί τρόποι να εξαφανίσετε τα μυρμήγκια μια και καλή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το καλοκαίρι είναι στενά συνδεδεμένο με τα μυρμήγκια. Αυτά τα μικρά ζωύφια είναι πολύ ενοχλητικά. Όταν μας δαγκώνουν, δημιουργούνται οιδήματα στο δέρμα. Κάποιες φορές προκαλούνται και αλλεργίες. Εάν σας δαγκώσουν, προσέχετε να μην ξυθείτε γιατί μπορεί να μολυνθείτε.

Αποφύγετε το δάγκωμά τους με αυτές τις χειροποίητες θεραπείες και απαλλαγείτε από αυτά μία και καλή.

  1. Εντομοαπωθητικό βόρακα. Αναμείξτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, ½ φλιτζάνι νερό και 1 κουτάλι της σούπας βόρακα σε ένα πλαστικό δοχείο που κλείνει με καπάκι. Ανοίξτε τρύπες στο καπάκι και ρίξτε λίγη ζάχαρη πάνω σε αυτό. Έτσι, θα ελκύσετε τα μυρμήγκια στο καπάκι και θα πέσουν στην παγίδα.
  1. Μη τοξικό εντομοαπωθητικό για μυρμήγκια. Ρίξτε 2/3 του φλιτζανιού λευκό ξύδι, 1/3 του φλιτζανιού νερό, 20 σταγόνες αιθέριου ελαίου γαρύφαλλο, 20 σταγόνες ελαίου από τεϊόδεντρο και ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι Καστίλης σε ένα μπουκάλι ψεκάσματος. Ψεκάστε τα μυρμήγκια και τα σημεία όπου μαζεύονται έτσι ώστε να τα εξαφανίσετε και να εμποδίσετε την περαιτέρω εμφάνισή τους.
  1. Έλαιο από τεϊόδεντρο. Αυτό το διάλυμα που αποτελείται από ένα υλικό είναι θαυματουργό. Βουτήξτε μία μπατονέτα στο έλαιο και αλείψτε τα σημεία όπου εμφανίζονται τα μυρμήγκια σε όλο το σπίτι.
  1. Βραστό νερό. Εάν γνωρίζετε πού μαζεύονται συνήθως τα μυρμήγκια, αντιμετωπίστε το πρόβλημα στην πηγή του, ρίχνοντας βραστό νερό απευθείας πάνω σε εκείνα τα σημεία.
  1. Χυμός από λεμόνι. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκάσματος, μισό με χυμό από λεμόνι και μισό με νερό. Ψεκάστε τα σημεία από όπου εισέρχονται τα μυρμήγκια στο σπίτι σας.

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή:remedydaily.com , patch.com , www.everydayhealth.com , www.creeklinehouse.com , www.scratchmommy.com, www.diyncrafts.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea