Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

5 φράσεις των παιδιών που πληγώνουν τους γονείς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πολλές φορές τα παιδιά πάνω στα νεύρα τους λένε φράσεις που κανονικά δε λέγονται και, όπως είναι φυσικό, σας πληγώνουν. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει μερικές από αυτές…

«Είσαι ο/η χειρότερος/η μπαμπάς/μαμά στον κόσμο!»

Ίσως ό,τι πιο σκληρό μπορεί να ακούσει ένας γονιός από το παιδί του. Εκείνο θέλει απλά να δείξει την ισχυρή αντίθεσή του με κάτι που του είπατε, όμως εσείς νιώθετε τόσο άσχημα που δεν περιγράφεται με λόγια…

«Μακάρι να μη σου μοιάσω όταν μεγαλώσω!»

Και μόνο που ακούτε κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι νιώθετε πως έχετε αποτύχει ως γονείς. Ακόμα όμως και να είναι μια μεμονωμένη φράση χωρίς προεκτάσεις, η ζημιά στην ψυχολογία σας έχει γίνει.

«Δε σ’αγαπώ!»

Όλα όσα κάνετε ή δεν κάνετε γίνονται με γνώμονα το καλό του παιδιού σας, όμως ορισμένες φορές εκείνο έχει άλλη άποψη και ξεστομίζει την παραπάνω κουβέντα. Μπορεί να είναι σκληρή στο άκουσμά της, όμως μην την παίρνετε τοις μετρητοίς, αφού το μικρό σας δεν αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα των λεγομένων του σε αυτή την ηλικία.

«Δεν είναι δίκαιο!»

Το παιδί επειδή ακριβώς δεν μπορεί να έχει όσα θέλει, όταν τα θέλει, θεωρεί σωστό να το «καταγγείλει» με αυτόν τον τρόπο. Σα να σας λέει δηλαδή ότι έχετε δόλο και το αδικείτε σκόπιμα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως απλά κάνετε αυτό που πρέπει για να μεγαλώσει σωστά. Αφήστε λοιπόν κατά μέρος το αρχικό σοκ στο άκουσμα της φράσης και μην υποχωρείτε στην εφαρμογή των εκάστοτε κανόνων και ορίων.

«Δεν μπορείς να καταλάβεις τι σου λέω!»

Αυτή τη φράση ενδέχεται να την ακούσετε κάποια στιγμή όταν το παιδί έχει μεγαλώσει αρκετά και με αυτόν τον τρόπο σας υποδηλώνει την απογοήτευσή του επειδή θεωρεί ότι δε θέλετε ή δεν μπορείτε να μπείτε στον τρόπο σκέψης του.

Φυσικά δεν εξετάζει την περίπτωση να μην εκφράζει σωστά αυτό που λέει ή απλά να είναι παράλογο και να έχετε διαφωνήσει συνειδητά.

ΠΗΓΗ: www.mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika