Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

5 ερωτήσεις που αποκαλύπτουν ότι πρέπει να πάτε άμεσα σε δερματολόγο!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Μας προστατεύει από επικίνδυνα μικρόβια που υπάρχουν στο περιβάλλον μας, παράγει μελανίνη ώστε να δημιουργήσει «ασπίδα» ενάντια στην υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και «αντανακλά» προβλήματα που πρέπει να φροντίσουμε.

Η αυτοεξέταση του δέρματος είναι λοιπόν μια απαραίτητη διαδικασία που πρέπει να κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να εντοπίσουμε τυχόν ανωμαλίες που χρειάζονται ιατρική αντιμετώπιση.

Αν λοιπόν κατά την αυτοεξέταση πιάστε τον εαυτό σας να αναρωτιέται τα παρακάτω, μάλλον είναι ώρα να κλείσετε ραντεβού με τον δερματολόγο σας.

1. Τι είναι αυτό το παράξενο εξάνθημα;

Εξανθήματα που δεν οφείλονται σε τσίμπημα, κηλίδες ή άλλοι αποχρωματισμοί του δέρματος καθώς και αλλαγές σε υπάρχουσες ελιές ή καινούριες ελιές στο δέρμα καλό είναι να αξιολογούνται από τον δερματολόγο. Μπορεί η αιτία να είναι ένας απλός ερεθισμός αλλά πάντα υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για καρκίνο του δέρματος.

Πέντε ερωτήσεις που αποκαλύπτουν ότι πρέπει να πάτε άμεσα σε δερματολόγο

2. Γιατί δεν φεύγει το εξάνθημα που έχω εμφανίσει;

Ακόμη κι αν πιστεύετε ότι ξέρετε την αιτία του εξανθήματος (π.χ. τροφική αλλεργία), πάντα είναι απαραίτητη η συμβολή του γιατρού για να γίνει σωστή διάγνωση και κατ’ επέκταση να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία.

Αν χρησιμοποιήσετε κάποιο φαρμακευτικό προϊόν που δεν είναι κατάλληλο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, είναι πολύ πιθανό να κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

3. Γιατί πέφτουν τα μαλλιά μου;

Η τριχόπτωση είναι ένα κοινό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες. Μπορεί να είναι απλώς αποτέλεσμα της φυσιολογικής διαδικασίας γήρανσης, ωστόσο άλλες κοινές αιτίες είναι η ψωρίαση ή η αντίδραση του τριχωτού της κεφαλής σε προϊόντα περιποίησης.

4. Γιατί αλλάζουν χρώμα τα νύχια μου;

Ο αποχρωματισμός των νυχιών είναι συχνά αποτέλεσμα λοίμωξης από μύκητες αλλά εξίσου συχνά προκαλείται από διατροφικές ελλείψεις ή φάρμακα. Ο δερματολόγος είναι σε θέση να εντοπίσει την αιτία του προβλήματος εξετάζοντας τα νύχια και συνυπολογίζοντας άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως η διατροφή.

5. Γιατί είναι το δέρμα μου ξηρό και ευαίσθητο;

Όσο περνούν τα χρόνια, το δέρμα γίνεται όλο και πιο ευαίσθητο σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η υπεριώδης ακτινοβολία ή η γύρη. Η παράλειψη της χρήσης ενυδατικής κρέμας γίνεται λοιπόν όλο και πιο επιτακτική όσο μεγαλώνουμε. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, ο δερματολόγος μπορεί να συστήσει το κατάλληλο προϊόν ώστε να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και υγιές.

Και μην ξεχνάτε: Ακόμη κι αν δεν αναρωτιέστε τα παραπάνω, η εξέταση ρουτίνας από τον δερματολόγο είναι απαραίτητη μία φορά τον χρόνο.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , womenshealthmag.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea