Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

5 αναπάντεχα σημάδια που δείχνουν πρόβλημα στην καρδιά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η καρδιά μας βρίσκει πολλούς τρόπους να μας «ειδοποιήσει» ότι δυσκολεύεται να επεξεργαστεί και να διοχετεύσει το αίμα στο σώμα μας.

Μερικοί από τους πιο προφανείς και αυτοί που συνήθως μας κινητοποιούν να επισκεφτούμε τον γιατρό είναι η πίεση που συνεχώς ανεβαίνει, ο πόνος στο στήθος, η δύσπνοια και οι συχνές ταχυπαλμίες.

Άλλοτε πάλι, τα σημάδια είναι πιο παράξενα και δύσκολα τα συνδέουμε με την υγεία της καρδιάς.

Στην παρακάτω gallery θα δείτε πέντε από αυτά. Μην τα αγνοήσετε!

 

1. Δυσκολίες στο σεξ: Η σεξουαλική και η καρδιαγγειακή λειτουργία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, αφού και στις δύο περιπτώσεις απαιτείται καλή κυκλοφορία του αίματος. Οι άντρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης πρέπει να απευθύνονται στον γιατρό τους προκειμένου να αξιολογηθεί αν η δυσλειτουργία οφείλεται σε απόφραξη των αρτηριών.

2. Αιφνίδιος βήχας: Ο βήχας είναι ένα σύμπτωμα που παραπέμπει σε πρόβλημα των πνευμόνων, ωστόσο μπορεί να έχει και καρδιολογικό υπόβαθρο. Όταν συσσωρεύεται στους πνεύμονες υγρό λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας εκδηλώνονται συμπτώματα όπως ο αιφνίδιος και επίμονος βήχας καθώς και ο αναπνευστικός συριγμός.

3. Τριχόπτωση στους αστραγάλους: Η απουσία τριχοφυΐας χαμηλά στα πόδια συχνά υποδεικνύει ότι δεν φτάνει στα κάτω άκρα αρκετό οξυγόνο μέσω του αίματος λόγω στένωσης των αρτηριών.

4. Πρησμένα πόδια: Όταν το αίμα δεν κυκλοφορεί ομαλά στο σώμα, συσσωρεύονται τους ιστούς –κυρίως των κάτω άκρων– υγρά (κατακράτηση) με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται εμφανές πρήξιμο.

5. Πρησμένα ούλα: Τα άτομα που εμφανίζουν παθήσεις των ούλων, όπως η περιοδοντίτιδα, εκδηλώνουν πρήξιμο στα ούλα λόγω της ύπαρξης φλεγμονής. Οι φλεγμονές στο σώμα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρέπει να αντιμετωπίζονται για να μην εξελιχθούν σε χρόνιες.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  Reader’s Digest

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 φαινομενικά αθώες φράσεις που, στην πραγματικότητα, είναι προσβλητικές

Efi Nika

Επιληψία: Σημαντική ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για αποτελεσματική αντιμετώπιση σε δύσκολες περιπτώσεις

newsitamea

Αποτοξίνωση ντοπαμίνης: Τι είναι και πως λειτουργεί – Τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να τη δοκιμάσετε

Γιώργος Newsitamea