Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

4 Σημαντικές Ερωτήσεις που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε στα Παιδιά μας Καθημερινά. Η 4η είναι Χρυσός!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

2

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι ενήλικες περνούν κατά μέσο όρο 12,5 λεπτά μιλώντας στα παιδιά τους. Περίπου 8,5 από αυτά τα λεπτά συνήθως καταλαμβάνουν κατηγορίες και απαγορεύσεις, και μόλις 4 λεπτά μένουν για φιλική συζήτηση. 

Έχοντας αυτό υπόψιν, αποφασίσαμε να βρούμε τρόπους πως να περνάμε πιο παραγωγικά με τα παιδιά μας.

Η συγγραφέας Jamie Harrington δηλώνει ότι ρωτάει τα παιδιά της κάθε μέρα τις ίδιες τέσσερις ερωτήσεις. «Ρωτήστε τα παιδιά σας ανοιχτού τύπου ερωτήσεις, που δεν μπορούν να τις απαντήσουν με ένα απλό ναι ή όχι. Αυτό ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τα αισθήματά τους και να εκτιμήσουν τις επιλογές τους,» γράφει η συγγραφέας. Ποιες είναι λοιπόν οι μαγικές ερωτήσεις;

Πως είναι η ζωή;

1

Αν αρχικά το παιδί σας δεν θέλει να απαντήσει ή πει του τύπου «καλά» ή «όλα είναι εντάξει», δεν χρειάζεται να επιμείνετε για μια πιο εκτενή απάντηση. Πείτε στο παιδί σας για τη δική σας μέρα, για πράγματα που μάθατε, και πράγματα που απολαύσατε. Αυτό είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση και θα τα ενθαρρύνει να σας μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες.

Πως τα πας με τους φίλους σου; 

2

Μπορείτε να ρωτήσετε το παιδί σας για ένα συγκεκριμένο φίλο, ή μπορείτε να κάνετε την ερώτηση σε γενικούς όρους. Έτσι το παιδί σας θα σας εμπιστευτεί και θα σας ανοιχτεί, αν αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση.

Συμβαίνει τίποτα ενδιαφέρον; 
3

Αν ο καιρός είναι κακός ή το παιδί σας δεν θυμάται τίποτα ευχάριστο να του έχει συμβεί εκείνη τη μέρα, θα πρέπει να του φτιάξετε τη διάθεση. Μπορείτε να πάτε να δείτε μια ταινία ή να παίξετε ένα ενδιαφέρον επιτραπέζιο παιχνίδι στο σπίτι. Τέτοιες δραστηριότητες θα το κάνει να ξεχαστεί και να χαλαρώσει.

Χρειάζεσαι βοήθεια με κάτι;

4

Οι περισσότεροι δυσκολευόμαστε να ζητήσουμε βοήθεια από κάποιον άλλον. Ένα παιδί που δεν έχει συνηθίσει να δέχεται βοήθεια με μικροπράγματα, δεν θα ζητήσει βοήθεια από τους γονείς σε δύσκολες καταστάσεις. Κάντε μικρά βήματα αρχικά. Προσφέρετε βοήθεια στο παιδί σας για το καθάρισμα του δωματίου του ή με το διάβασμα των μαθημάτων. Μη διστάσετε να ρωτήσετε. Στην πραγματικότητα, το να ρωτάτε το παιδί σας αν χρειάζεται βοήθεια καθημερινά σας δίνει την ευκαιρία να είστε εκεί μαζί τους όταν σας χρειάζεται περισσότερο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε τα πάντα για το παιδί σας.

Προσπαθήστε να μη διακόπτετε τα παιδιά σας όταν σας εξιστορούν κάτι. Σχολιάστε μόνο όταν σας το ζητάνε. Μη ξεχνάτε την σωματική επαφή: αγκαλιάστε το παιδί σας ή πιάστε του το χέρι. Αν δεν έχετε καλή διάθεση και δεν έχετε όρεξη να ακούσετε το γιο ή την κόρη σας τώρα, πείτε το και κανονίστε το χρόνο που μπορείτε να συζητήσετε.

 

 

brightside.me,fanpage.g

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika