Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

4 λόγοι για τους οποίους πρέπει το βράδυ να κοιμάσαι με λιγότερα ρούχα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

4 λόγοι για τους οποίους πρέπει το βράδυ να κοιμάσαι με λιγότερα ρούχα

Αν μας ρωτούσε κάποιος ποια είναι τα δύο πράγματα που θεωρούμε καλύτερα και σημαντικότερα στη ζωή, αυτά θα ήταν σίγουρα ο ύπνος και το φαγητό. Και με αυτή ακριβώς τη σειρά, γιατί δεν υπάρχει πιο απολαυστικό πράγμα από το να απλώνεσαι στο κρεβάτι σου και να κοιμάσαι (πόσο μάλλον με έναν τέτοιο καιρό).

Σύμφωνα μάλιστα με επιστημονικές έρευνες που διεξήχθηκαν αποδείχθηκε πως το να κοιμάσαι με λιγότερα ρούχα είναι πραγματικά ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και στην υγεία σου.

Παρακάτω θα δεις 4 λόγους οι οποίοι θα σε πείσουν!

#1. Ξεκουράζεσαι καλύτερα
Για να κοιμηθείς καλά και σωστά η θερμοκρασία του σώματος σου πρέπει να μειωθεί κατά μισό βαθμό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να κοιμηθείς όταν ιδρώνεις. Όσο λιγότερα ρούχα φοράς λοιπόν, τόσο χαμηλότερη θα είναι η θερμοκρασία του σώματος σου.

#2. Το σώμα σου αναπνέει καλύτερα
Ειδικά αν ιδρώνεις όταν κοιμάσαι. Αφήστε τα πράγματα να εξαπλώνονται εκεί κάθε φορά που έχετε την ευκαιρία. Η νυχτερινή ώρα είναι η τέλεια στιγμή για να γίνει αυτό.Το να φοράς πολλά ρούχα, μαζί με πολύ σφιχτά εσώρουχα, μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μυκήτων και βακτηρίων. Ειδικά αν ιδρώνεις όταν κοιμάσαι. Γι’ αυτό φορώντας λιγότερα ρούχα ή και χωρίς εσώρουχα δίνεις την ευκαιρία στον οργανισμό σου και στο σώμα σου να αναπνεύσει καλύτερα. Όπως καταλαβαίνεις, η νυχτερινή ώρα για να γίνει αυτό είναι η καταλληλότερη.

#3. Θα ξυπνάς νωρίτερα (και χωρίς γκρίνια)
Μία ακόμη «ανακάλυψη» της έρευνας που έγινε αναφέρει πως όταν κοιμάσαι με λιγότερα ρούχα, ξυπνάς νωρίτερα το πρωί και χωρίς γκρίνια. Όταν λοιπόν, κοιμάσαι με λιγότερα ρούχα δεν χρειάζεται να βάλεις το ξυπνητήρι σου το πρωί, γιατί ο οργανισμός σου λειτουργεί έτσι, ώστε να ξυπνάει ευκολότερα από μόνος του.

#4. Χάνεις βάρος ευκολότερα
Το να κοιμάσαι με όσο λιγότερα ρούχα γίνεται, θα βρίσκεσαι σε ένα πιο δροσερό περιβάλλον, το οποίο θα σε κάνει να κοιμηθείς πιο γρήγορα και να ξεκουραστείς καλύτερα τη νύχτα. Η επαρκής ξεκούραση θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σου και θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λοιπόν…μην το σκέφτεσαι καθόλου! Όσο λιγότερα ρούχα φοράς, τόσο καλύτερα.

ΠΗΓΗ: www.queen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika