Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

3 διαφορετικές Ιστορίες μεταξύ τους με κοινό θέμα την Αναπηρία και όχι μόνο- Θα σας συγκινήσουν και θα σας σοκάρουν! (Βίντεο)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας 8χρονος με αυτισμό στη Σκωτία, ένα χρυσόψαρο που δε μπορεί να κολυμπήσει στο Τέξας και μια κοπέλα με νοητική υστέρηση στη Φλόριντα; Εκτός από το γεγονός ότι και οι 3 περιπτώσεις αντιμετωπίζουν από μια αναπηρία, υπάρχει και κάτι ακόμα. Ας δούμε μαζί τις 3 ιστορίες που συνέβησαν μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Η Ναόμι (Naomi Gwynne), είναι 8 χρονών, κάτοικος του South Lanarkshire που βρίσκεται κοντά στη Γλασκόβη και κατηγόρησε ευθέως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ότι ξέχασε τον αδερφό της. Η αφορμή ήταν το νέο πάρκο της περιοχής όπου πηγαίνει για να παίξει με το δίδυμο αδερφό της.

Έγραψε τα εξής στις αρχές: “Μου αρέσει το νέο πάρκο όμως μπορείτε σας παρακαλώ να βάλετε και μια κούνια για ανάπηρους. Ο Isaac, ο δίδυμος αδερφός μου είναι πολύ μεγάλος για τις παιδικές κούνιες όμως δε μπορεί ούτε να κρατηθεί στις κούνιες για τα μεγάλα παιδιά. Το αγαπημένο του παιχνίδι είναι η κούνια και είμαστε και οι 2 λυπημένοι. Γιατί τον ξεχάσατε; Έχω σχεδιάσει μια κούνια που θα του άρεσε. Ευχαριστώ.”

Έδωσε το γράμμα στη μητέρα της, που το είδε έκπληκτη. Ήμουν στεναχωρημένη που ένα τόσο νέο πάρκο δεν είναι αυτομάτως και περιεκτικό και νιώθω περήφανη για την 8χρονη κόρη μου που σκέφτηκε να στηρίξει τον αδερφό της. Ο Ισαάκ εκτός από αυτισμό αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας, έχει μαθησιακές δυσκολίες και NF1(νευροινωμάτωση).

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε άμεσα, η κούνια μπήκε στο χώρο του πάρκου και η υπεύθυνη των υπηρεσιών ενημέρωσε τα παιδιά . “Είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να βοηθήσουμε σε αυτή την περίπτωση και ελπίζω η Ναόμι και ο Ισαάκ να συνεχίσουν να παίζουν στην παιδική χαρά και στις εγκαταστάσεις της. “

Θα αφήσουμε τη Σκωτία και θα ταξιδέψουμε ως το Τέξας τώρα όπου ο υπεύθυνος ενός ενυδρείου, ο Derek Burnett, έφτιαξε ένα ¨αμαξίδιο¨ για ένα χρυσόψαρο! Του πήγαν ένα χρυσόψαρο το οποίο ο Ντέρεκ είδε ότι δεν μπορούσε να κολυμπήσει και έμενε μόνιμα στο βυθό. Συνειδητοποίησε ότι έχει διαταραχή ισορροπίας, ότι δε μπορούσε να επιπλεύσει(swim floating disorder).

“ Όταν το είδα είπα ότι κάτι πρέπει να κάνω! Το να βλέπω ένα ψάρι να υποφέρει μου ραγίζει την καρδιά! Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που δε θα έκανα για ένα ψάρι.” Χρησιμοποίησε βαλβίδες, φελιζόλ και σωληνάκια  οξυγόνου και δημιούργησε ένα τύπου αμαξίδιο για το χρυσόψαρο. Υπολόγισε το βάρος του ψαριού και τις συνθήκες που ζει σε ένα ενυδρείο και τα κατάφερε! Μάλιστα λίγες μέρες μετά ξαναέφτιαξε το ¨αμαξίδιο¨ για να είναι ακόμα πιο άνετο για το χρυσόψαρο, το οποίο συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο όπως είπαν με το νέο του εξοπλισμό. “ Ήταν εμπειρία ζωής και για το χρυσόψαρο αλλά και για μένα”, προσθέτει ο Ντέρεκ.

Το ταξίδι μας συνεχίζεται και πάμε στο Jacksonville της Φλόριντα. Ένα πολύ άσχημο γεγονός μας φέρνει εδώ. Μια γυναίκα με νοητική υστέρηση είχε απαχθεί από τις 9 Φεβρουαρίου και είχαν χαθεί τα ίχνη της( το όνομα και η ηλικία της δε δόθηκε στη δημοσιότητα). Πριν λίγες μέρες  η αδερφή της ανακάλυψε ότι είχε πέσει θύμα εξαναγκασμένης σεξουαλικής εκμετάλλευσης(human trafficking).

Η μητέρα της δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν πήγε στο ειδικό σχολείο που παρακολουθεί. Επίσης τους ενημέρωσε ότι η κόρη της χρησιμοποιείται σε διαφήμιση για ερωτικές υπηρεσίες σε σελίδα του ιντερνέτ με το όνομα Backpage. Την ανακάλυψη αυτή, έκανε η αδερφή της, με την οποία είναι πολύ δεμένες. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι στη διαφήμιση ήταν όντως η χαμένη κοπέλα και στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης της. Ένας φίλος της οικογένειας μαζί με τον ανακριτή, εμφανίστηκαν ως πιθανοί πελάτες. Έκλεισαν ραντεβού μαζί με τους 2 απαγωγείς στο ξενοδοχείο που την είχαν κλεισμένη και φυλακισμένη όλο αυτό το διάστημα.

Η χρέωση ήταν 65 δολάρια για 15 λεπτά και 100 δολάρια για 30 λεπτά παροχής ερωτικών υπηρεσιών. Οι απαγωγείς κυριολεκτικά ζούσαν μέσα από τις υπηρεσίες που ανάγκαζαν την κοπέλα να παρέχει και συνήθως με δυο πελάτες καθημερινά! Η επιχείρηση ήταν επιτυχής, η κοπέλα απομακρύνθηκε και επέστρεψε στην οικογένεια της. Συνέλαβαν τους 2 δράστες και η ιστορία είχε αίσιο τέλος, έστω μετά από όσα υπέφερε το τελευταίο χρονικό διάστημα η γυναίκα και από τα χειρότερα που πιθανόν θα ακολουθούσαν.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ήταν πολύ τυχερή που είχε μια αδερφή που συνέχισε να ψάχνει και να ασχολείται με την υπόθεση. “ Ήταν σε επαγρύπνηση, ήξερε καλά την αδερφή της, ήταν εμπλεγμένη με τη ζωή της. Την προστάτευε και όταν χάθηκε συνέχισε να παλεύει για αυτήν. Είναι αλήθεια αξιοθαύμαστο! “

Και κάπου εδώ τελειώνει το ταξίδι μας σε αυτές τις 3 ιστορίες. Για όσους δε κατέληξαν στο συμπέρασμα ακόμα, αυτές οι ιστορίες δεν έχουν μόνο ως κοινό παρονομαστή την αναπηρία. Το βασικό τους κοινό είναι πως κάποιος ενδιαφέρθηκε πραγματικά για αυτούς. Είτε μιλάμε για πρόσωπα είτε για κάποιο ζώο με αναπηρία, η αξία της ζωής είναι ίδια. Τη μάχη δε πρέπει να τη δίνει μόνος του αυτός που υποφέρει.

Και στις 3 περιπτώσεις θα μπορούσαν όσοι εμπλέκονται απλά να μην είχαν κάνει τίποτα. Όπως γίνεται συνήθως. Το 8χρονο κοριτσάκι να συνεχίσει να παίζει και ας βρουν άλλοι τη λύση για τον αδερφό της. Το ψάρι…σιγά μωρέ ένα χρυσόψαρο είναι θα έλεγαν οι περισσότεροι, όχι όμως ο Ντέρεκ. Και η αδερφή της κοπέλας, δεν έμεινε απλά στα αυγά της  όπως συνήθως προτείνει η αστυνομία και η οικογένεια. Ξεσηκώθηκε, έψαξε, προσπάθησε και τελικά έσωσε την αδερφή της από τα χειρότερα.

Η αδιαφορία δε σώζει. Κανείς μας δεν είναι αλώβητος από κίνδυνους, από την αδράνεια των τρίτων, από την απάθεια αυτών που συνήθως αποκαλούμε υπεύθυνους. Ευθύνη έχουμε και εμείς, είτε μας αφορά άμεσα ένα πρόβλημα, ένα άσχημο γεγονός ή μια αναπηρία είτε υπάρχει στο ευρύτερο περιβάλλον μας. Και δε θα το κάνετε ως μια βαριά ευθύνη που έπεσε στους ωμούς σας, αλλά σαν μια κίνηση ανθρωπιάς και στήριξης προς τον συνάνθρωπο.

ΓΡΑΜΜH ΠΛΗΡΟΦOΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡIΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

* Κάλεσε στο 1109 για να μιλήσεις με έναν ειδικό χειριστή κλήσεων που μπορεί να απαντήσει σε απορίες που ίσως έχεις. Κάνε κλικ παρακάτω για να μάθεις περισσότερα για το πώς να αναγνωρίζεις σημάδια εμπορίας ανθρώπων και να ρωτάς τις σωστές ερωτήσεις.

Σύνταξη και μετάφραση Βογιατζής Ηλίας

Πηγές και τα σχετικά βίντεο στους παρακάτω συνδέσμους : www.bbc.com www.usatoday.com www.news4jax.com , 1109 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika