Newsitamea.gr
NEWS FEED ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

22χρονος Έλληνας με σύνδρομο Down έγραψε βιβλίο, ξέρει 4 γλώσσες και θέλει να γίνει επιστήμονας!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πόσο συχνά συναντάμε παιδί με σύνδρομο Down να κατέχει άπταιστα 4 γλώσσες, να παίζει 3 μουσικά όργανα και να επιθυμεί στο μέλλον να γίνει επιστήμονας;

Σχεδόν ποτέ θα πει κανείς και ειδικότερα στην Ελλάδα όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή προκειμένου να στηριχθούν ουσιαστικά παιδιά τα οποία έχουν μία διαφορετικότητα όπως είναι το σύνδρομο Down.

Η κυρία Κατερίνα Φροσύνη γέννησε πριν από 22 χρόνια το τέταρτο παιδί της που γνώριζε ότι είχε σύνδρομο Down, όμως με τον άντρα της αποφάσισαν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν μαζί με τους άλλους τρεις αδελφούς του.

Έως τα 4 του χρόνια, ο Ιωακείμ σερνόταν κάτω και όχι μόνο δεν μιλούσε αλλά δε μπορούσε να σταθεί καν όρθιος. Ώσπου κάποιος μίλησε στους γονείς του για το πρόγραμμα του ινστιτούτου «Glen Doman» στην Αμερική.

Οι γονείς του πήγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και έμαθαν τα πάντα για αυτό το πρόγραμμα το οποίο τελικά χάρισε στον μικρό γιο τους μία εντελώς καινούργια ζωή. Ο 22χρονος Ιωακείμ μπορεί να μην ολοκλήρωσε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου όμως ήδη εργάζεται στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του και έχει μία φυσιολογική ζωή.

Μάλιστα, μαζί με τη μητέρα του έγραψαν βιβλίο με τίτλο «Είμαι ο Ιωακείμ… Μάθετε πώς ξεπέρασα το σύνδρομο Down» με το οποίο έχουν ήδη βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες να αντιμετωπίσουν σωστά την κατάσταση προκειμένου παιδιά τα οποία πάσχουν από το σύνδρομο να αποκτήσουν μία φυσιολογική ζωή όπως όλα τα υπόλοιπα.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika