Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σου έχουν μείνει μόνο 5 κιλάκια και δεν μπορείς να τα χάσεις. Δες πώς θα τα καταφέρεις..

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι, όταν καταφέρεις επιτέλους να μπεις σε μία σειρά, να χάνεις τα κιλά που επιθυμείς το ένα μετά το άλλο με μεγάλη ευκολία.

Τι γίνεται, όμως, με τα τελευταία 4-5 κιλάκια που δε λένε να ξεκολήσουν; Δες τι μπορείς να κάνεις για να συνεχίσεις με επιτυχία μέχρι το τέλος…

1. Αύξησε λίγο την ένταση της καθημερινής σου γυμναστικής

Αν γυμνάζεσαι σταθερά και κάνεις την ίδια γυμναστική καθημερινά, το σώμα σου έχει αρχίσει να συνηθίζει σε αυτή τη ρουτίνα. Δώσ’του μία τελευταία ώθηση και ασκήσου με μεγαλύτερη ένταση για να προκαλέσεις λιγάκι τους μύες σου. Γυμνάσου για περισσότερη ώρα ή πιο έντονα, αύξησε λίγο τα βάρη που σηκώνεις, κάνε περισσότερες επαναλήψεις ή προσπάθησε να κάνει μέχρι και 2 προπονήσεις την ημέρα.

2. Φάε ίνες

Από τη στιγμή που ο μεταβολισμός σου δουλεύει ήδη αποτελεσματικά, φάει τροφές που είναι πλούσιες σε ίνες. Αυτές οι τροφές είναι πιο δύσκολο να χωνευτούν με αποτέλεσμα το σώμα σου να πρέπει να δαπανήσει περισσότερη ενέργεια για να τις χωνέψει. Φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, ξηροί καρποί είναι οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Διάλεξε αυτές που έχουν τις περισσότερες και πρόσθεσέ τες στη διατροφή σου.

3. Φάε τις παρακάτω τροφές

Φάε γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά για να λειτουργεί καλύτερα το πεπτικό σου σύστημα. Επίσης, η έλλειψη βιταμίνης D είναι αυτή που κάνει πιο δύσκολο το χάσιμο κιλών. Φρόντισε να τρως γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη D. Τέλος τα Ωμέγα-3 λιπαρά είναι σημαντικά για να είναι πιο υγιής ο μεταβολισμός σου. Έτσι πρόσθεσε στη διατροφή σου ψάρια, αυγά και καρύδια.

4. Κοιμήσου καλά

Το να μην κοιμάσαι καλά (τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα) σε οδηγεί στο να πεινάς περισσότερο από ότι θα πεινούσες αν κοιμόσουν όσο έπρεπε. Έρευνες έχουν δείξει ότι το να νηστάζεις ύστερα από μία άυπνη νύχτα σε κάνει να τρώς κατά μέσο όρο 549 θερμίδες περισσότερες χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Η έλλεψη ύπνου, επίσης, “χαλάει” το μεταβολισμό σου κάνοντάς σε να καις 20% λιγότερες θερμίδες την ημέρα.

5. Κόψε τα κοκτέιλ

Τα κοκτέιλ δεν προμηθεύουν μόνο τον οργανισμό σου με θερμίδες χωρίς λόγο αλλά αναστέλλουν την παραγωγή της γλυκόζης η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου σακχάρου στο αίμα, και με τη σειρά του επιβραδύνουν το μεταβολισμό σου.

Πέρα από αυτά, τα κοκτέιλ είναι επίβοφα γιατί μπορεί να σε κάνουν να πιεις πολλά παραπάνω από όσα είχες υπολογίσει. Προσπάθησε να πίνεις νερό ή παγωμένο τσάι αν θέλεις να πετύχεις το στόχο σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika

Νερό με λεμόνι: Μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea