Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Ειδήσεις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η δουλειά των ονείρων σας με 2 όρους: Η Εύη κι ο Δημήτρης άνοιξαν beach bar σε ακατοίκητο νησί και ψάχνουν προσωπικό – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σε ένα ακατοίκητο νησί, μισή ώρα από την Αστυπάλαια, άνοιξε beach bar ένα ζευγάρι και ζητάει προσωπικό για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη άφησε πίσω του τη ζωή στην πόλη και μετακόμισε σε ένα ακατοίκητο νησί στην άκρη της χώρας, άνοιξε το δικό του beach bar και ψάχνει προσωπικό ενόψει του καλοκαιριού.

Από το 2016 μέχρι σήμερα, η Εύη κι ο Δημήτρης ζουν μόνοι τους στο νησί «Κουνούπες», που βρίσκεται περίπου μισή ώρα μακριά από την Αστυπάλαια, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η έκταση της νησίδας είναι μόλις 1,30 τ.χλμ. Ζουν σε ξύλινα σπιτάκια που έφτιαξαν μόνοι τους, απολαμβάνουν την απόλυτη ησυχία και την ηρεμία της θάλασσας και το καλοκαίρι προετοιμάζονται για τους τουρίστες που θα τους επισκεφθούν.

Το ζευγάρι μιλάει στο thestival.gr για την μεγάλη απόφαση που πήρε, πριν από 7 χρόνια και εξηγεί ποια προσόντα πρέπει να έχει το προσωπικό που αναζητάει για το μαγαζί του.

«Αποφασίσαμε να τα “βροντήξουμε” όλα και να φύγουμε, να πάμε στην Αστυπάλαια μιας κι εγώ είχα ζήσει εκεί κάποια χρόνια. Ο Δημήτρης ήξερε να ψαρεύει, έμαθε και τη θάλασσα. Πήραμε μία βάρκα και πηγαίναμε σε αυτό το νησάκι (σ.σ. τις Κουνούπες) για πάρτη μας.

Κάπως έτσι σκεφτήκαμε να ανοίξουμε εκεί ένα μαγαζί. Πιο πολύ το σκεφτήκαμε για να μένουμε εκεί, παρά για επιχειρηματικούς λόγους» υπογράμμισε η Εύη.

Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβριο, περίπου 300 τουρίστες επισκέπτονται καθημερινά, για λίγες ώρες, τις Κουνούπες, με τουριστικό σκάφος από την Αστυπάλαια, όπου θα τους περιμένουν και φέτος η Εύη, ο Δημήτρης και οι τέσσερις εργαζόμενοι του beach bar.

300 άτομα καθημερινά επισκέπτονται το beach bar στο ακατοίκητο νησί

«Καθημερινά, το καλοκαίρι, κάνουν εκδρομές μικρά και μεγάλα καΐκια για τις Κουνούπες. Έρχονται περίπου 300 άτομα. Όταν όμως φεύγουν οι τουρίστες είμαστε μόνοι, το νησάκι είναι ακατοίκητο, είμαστε εμείς και τα κατσίκια» επεσήμανε η Εύη.

Στο ακατοίκητο νησί υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ και το ζευγάρι κουβαλάει καθημερινά νερό, ενώ υπάρχει και σήμα για πρόσβαση στο ίντερνετ. «Έχουμε ίντερνετ, κυρίως για το POS. Στην αρχή δεν είχαμε σύνδεση. Περιμέναμε να έρθουν τα καΐκια για να φορτίσουμε τα κινητά μας» σημείωσε η Εύη.

Το ζευγάρι ζητά φέτος επιπλέον προσωπικό για το beach bar, εκτιμώντας ότι η τουριστική κίνηση στις Κουνούπες θα είναι αυξημένη. «Ψάχνω έναν καλό και ειδικευμένο μπάρμαν, με την αντίστοιχη αμοιβή.

Όταν οι εισπράξεις είναι καλές, υπάρχουν και τα bonus. Χρειαζόμαστε ένα άτομο και στην κουζίνα, με εμπειρία, αλλά δεν χρειαζόμαστε κάτι ιδιαίτερο, είναι συνηθισμένα τα πιάτα. Θέλω ένα γρήγορο κι έμπειρο άτομο» τονίζει η Εύη και προσθέτει πως το μαγαζί παρέχει στους εργαζόμενους «διαμονή, πλήρη διατροφή, ένα αξιοπρεπές μεροκάματο με ασφάλιση. Η δουλειά μέσα στη μέρα είναι 4 με 5 ώρες».

 

Αυτό που πρέπει να σκεφτούν σοβαρά όσοι θέλουν να εργαστούν στο beach bar, είναι ότι θα πρέπει να μείνουν στο νησάκι για τρεις μήνες, μόνο με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

«Είναι πιο πολύ η εμπειρία, η Κουνούπα, δηλαδή να ζήσεις με άλλα πέντε άτομα για τρεις μήνες στη φύση. Είναι ένα… big brother χωρίς κάμερες και χωρίς παραγωγή. Πρέπει να είσαι εξοικειωμένος με τη φύση. Πρέπει να σου αρέσει.

Επίσης δεν πρέπει να σου αρέσουν τα πάρτι, γιατί εδώ τα βράδια είμαστε μόνοι» εξηγεί η Εύη και συνεχίζει «πρέπει να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση της δουλειάς. Θέλουμε οι εργαζόμενοι πρώτα να είναι καλοπροαίρετοι για να μπορέσουν να συνυπάρξουν τρεις μήνες με τους υπόλοιπους».

Όσοι θέλουν να δηλώσουν ενδιαφέρον για να εργαστούν στο beach bar, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Εύη τηλεφωνικά στο 697 170 3601

Όσοι θέλουν να δηλώσουν ενδιαφέρον για να εργαστούν στο beach bar, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Εύη τηλεφωνικά στο 697 170 3601 ή μέσω email στο evipax@gmail.com.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika

Δε θα τα δούμε ποτέ στα ράφια: Τα 4 προϊόντα που απαγορεύεται να πωλούνται στα Jumbo & ο αδιαπραγμάτευτος λόγος

Efi Nika