Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ Ειδήσεις ΥΓΕΙΑ

Πόσο κακό είναι για την υγεία σου να χρησιμοποιείς την πετσέτα του συντρόφου σου;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όσο κι αν φαινομενικά μοιάζει ως μια τρυφερή συνήθεια, ίσως καλύτερα να προτιμήσεις να μοιράζεσαι το φαγητό σου με το άλλο σου μισό.

Βγαίνεις από το μπάνιο και συνειδητοποιείς πως η πετσέτα σου είναι βρεγμένη. Βλέπεις τη στεγνή και δελεαστική πετσέτα του συντρόφου σου και είσαι απόλυτα σίγουρη πως έχεις την πιο λαμπρή ιδέα.

Στην πραγματικότητα, όμως, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτείς για να τη χρησιμοποιήσεις, καθώς δεν είναι και η πιο υγιεινή συνήθεια που διατηρείς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μία βρεγμένη πετσέτα αποτελεί εστία μικροβίων, βακτηρίων και ιών, που μπορεί να μεταδώσει από μύκητες, μυρμηγκιά μέχρι και τη λοίμωξη που είναι γνωστή ως “πόδι του αθλητή”.

Και δεν αφορά μόνο τις πετσέτες σώματος, αλλά και τις πετσέτες χεριών.

Σύμφωνα με έρευνες προέκυψε πως μεγάλο ποσοστό των πετσετών χεριών στο μπάνιο περιλαμβάνουν κολοβακτηρίδια ενώ άλλες βρέθηκαν μολυσμένες με το βακτήριο E.coli.

Ειδικότερα, μία έρευνα από το 2020 που είχε ως αντικείμενο 50 πετσέτες για ανάλυση, ανακάλυψε πως όλες είχαν το βακτήριο E.coli, ενώ το 96% από αυτές ήταν μολυσμένες με το βακτήριο για σταφυλόκοκκο.

Ωστόσο, δεν είσαι μόνο εσύ που μοιράζεσαι την πετσέτα σου με το άλλο σου μισό, καθώς μία δημοσκόπηση στο βρετανικό κοινό έδειξε πως το 56% των ζευγαριών που έλαβαν μέρος είχαν την ίδια συνήθεια.

Αυτό που πρέπει εσύ και όλοι μας να γνωρίζουμε είναι ότι η πετσέτα του συντρόφου σου μπορεί να έχει νεκρά κύτταρα και ωοθυλάκια τρίχας, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν σε σένα ακάρεα.

Πόσω μάλλον αν έχεις μια ανοιχτή πληγή, που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μόλυνση.

Από την άλλη, δεν ξέρεις ποιο είναι το τελευταίο σημείο του σώματός του που ο σύντροφός σου σκούπισε, το οποίο σε νοιάζει, σκεπτόμενη ποιο είναι το πρώτο δικό σου σημείο στο οποίο θα την ακουμπήσεις.

Καλό θα είναι να στεγνώνεις εντελώς την πετσέτα σου μετά το μπάνιο και να τη χρησιμοποιείς μέχρι 3 φορές, πριν την αλλάξεις.

Σημαντικό να σημειώσουμε ότι οι πετσέτες που χρησιμοποιούνται στο γυμναστήριο ή εκείνες που βρίσκονται σε μπάνια με υγρασία χρειάζονται άμεση αλλαγή.

Αν θες, λοιπόν, να δείξεις με κάποιον τρόπο τη σύνδεση που έχετε με τον αγαπημένο σου, απλά βρες έναν πιο υγιεινό.

www.shape.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika