Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ Ειδήσεις ΠΑΙΔΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί να μην κάνω παιδί στα 40; – Ποιον ενοχλώ;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια μητέρα που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 30, με αφορμή την τελευταία της εγκυμοσύνη τώρα στα 40, μοιράζεται τις σκέψεις της και το πώς νιώθει γι’ αυτή την επιλογή.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι στα 40 μου θα έμενα έγκυος, αλλά συνέβη. Η κοιλίτσα μου φουσκώνει καθημερινά και μια ζωή μεγαλώνει μέσα μου.

Μερικές φορές σκέφτομαι ότι δεν έχω καμία δουλειά να κάνω παιδί σε αυτή την ηλικία. Μετά αναρωτιέμαι, γιατί στο καλό να μην κάνω παιδί στα 40; Τι το κακό έχει αυτό; Παραπάνω κούραση; Περισσότερες ρυτίδες; Δεν του αξίζει του παιδιού μου να έχει μια μεγάλη μαμά;

Ναι, σε αυτή την ηλικία εμείς οι γυναίκες είμαστε κουρασμένες και ναι, τα μαλλιά μας έχουν γκριζάρει και έχουμε ρυτίδες. Ωστόσο, μπορούμε να είμαστε μαμάδες ακόμα και στα 40 μας!

Σε όλες τις ηλικίες υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Με τον σύζυγό μου συμφωνούμε ότι ήταν σωστή επιλογή για εμάς να γίνουμε γονείς σε μεγαλύτερη ηλικία.  Ζήσαμε πολλά πράγματα οι δυο μας.

Μερικές φορές ωστόσο, αναρωτιέμαι πώς θα ήταν η ζωή μου ως νέα μαμά. Θα ήμουν άραγε πιο δραστήρια; Το σώμα μου θα μπορούσε να επανέλθει στα προ του τοκετού κιλά πιο εύκολα; Ή μήπως θα είχα απωθημένα και θα ζήλευα τις ελεύθερες φίλες μου; Ποτέ δεν θα μάθω.

Θα μπορούσα να είχα κάνει τα μωρά μου πριν από τα 30, αλλά η ζωή μου πήρε διαφορετικό δρόμο. Το πρώτο μου μωρό ήρθε στα 34, το δεύτερο στα 35, το τρίτο στα 38 και το τέταρτο τώρα στα 40 μου. Είμαι μητέρα τριών, σύντομα τεσσάρων, κοριτσιών που αγαπώ άνευ ορίων.

Μερικές φορές κοιτάζομαι στον καθρέφτη και σκέφτομαι ότι είμαι μια χαρά για την ηλικία μου, και άλλες, θέλω να βάλω τα κλάματα.  Το να είσαι 40 ετών και έγκυος μπορεί να είναι δύσκολο σωματικά και ψυχικά, αλλά το μωράκι μου είναι ένα ανεκτίμητο δώρο.

Τελευταία, στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη εντελώς γυμνή και θαυμάζω το σώμα μου. Έχει φιλοξενήσει τέσσερα μωράκια είναι απίθανο.

Με θεωρείτε μεγάλη μαμά; Καλά κάνετε, γιατί είμαι. Αλλά σύντομα θα έχω στην αγκαλιά μου το παιδάκι μου και δεν θα με νοιάζει ούτε για ένα δευτερόλεπτο πόσο χρονών είμαι!»

 

herviewfromhome.com   ,   mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika