Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΑ Ειδήσεις ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Βγάζω το καπέλο στις εργαζόμενες μαμάδες: Ένα υπέροχο κείμενο από μια μαμά πλήρους απασχόλησης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Είναι πραγματικά υπέροχο όταν υπάρχει αλληλεγγύη και θαυμασμός μεταξύ εργαζόμενων μαμάδων και μαμάδων πλήρους απασχόλησης. Μια μητέρα που αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα παιδιά της, αφιερώνει αυτό το κείμενο σε όλες όσες εργάζονται!

«Σήμερα, μια μαμά μου είπε πόσο καταπληκτική είμαι που μένω στο σπίτι με 3 παιδιά, κάνω μαθήματα και παράλληλα γράφω σ’ ένα ιστολόγιο. Την ευχαριστώ από καρδιάς, αλλά δεν νιώθω ότι κάνω κάτι τρομερό. Γιατί;

Επειδή η συγκεκριμένη μαμά έχει επίσης 3 παιδιά και είναι γιατρός. Τόσο εκείνη, όσο και ο σύζυγός της κάνουν εφημερίες τις περισσότερες μέρες. Εκτός από τα μικρά της και τη δουλειά της, κάνει επίσης τα χίλια δυο πράγματα που κάνει κάθε μητέρα.

Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι θα μπορούσα να εργάζομαι τώρα που τα παιδιά μου είναι μικρά! Μου αρέσει που βρίσκομαι στην άνεση του σπιτιού και καθορίζω εγώ εξ ολοκλήρου τις δουλειές μου. Μια εργαζόμενη μητέρα δεν μπορεί να το κάνει αυτό.

Δεν μπορεί να μην πάει στη δουλειά της επειδή είναι ξενυχτισμένη ή επειδή το παιδί της έκανε εμετό όλο το βράδυ. 

Βρίσκω εκπληκτικό το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες δουλεύουν ενώ είναι σαν ζόμπι από την κούραση. Πραγματικά, τους βγάζω το καπέλο.

Υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να συντάξω μία απλή πρόταση από την εξάντληση. Σκέψου να έπρεπε να πάω το πρωί στη δουλειά, να κάνω μια παρουσίαση μπροστά στον προϊστάμενό μου, να μιλήσω για σοβαρά θέματα της δουλειάς και μετά να γυρίσω σπίτι να φροντίσω την οικογένειά μου.

Αν είσαι εργαζόμενη μαμά και διαβάζεις αυτό το κείμενο, θέλω να ξέρεις ότι σε θαυμάζω. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να αφήνεις το μωρό σου κάθε μέρα! Γι’ αυτό σε παρακαλώ, μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου. Στα δικά μου μάτια είσαι μια σούπερ μαμά και μια δυνατή γυναίκα. 

Σου βγάζω το καπέλο, είσαι καταπληκτική!»

 

birthboobsandbabies.com,mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea