Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ο «Παράδεισος» την πpόδωσε: Η μαύpη χήpα που δολοφόνησε τον πάμπλουτο άντρα της, σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερη – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι από τη «Μαύρη Χήρα»

Ήταν 27 Μαρτίου του 1995 όταν ο εγγονός του Γκούτσιο Γκούτσι και τελευταίος διάδοχος της μεγάλης δυναστείας, Μαουρίτσιο έπεφτε νεκρός από τέσσερις σφαίρες στο γραφείο του.

Ο Μαουρίτσιο ήταν γιος του Ροντόλφο και από τα είκοσί του χρόνια, όταν δηλαδή πρωτογνώρισε την Πατρίτσια Ρετζιάνι σε ένα πάρτι, αποξενώθηκε από την οικογένειά του που δεν ενέκρινε την σχέση τους. Ο πατέρας του μάλιστα θεωρώντας ότι η φιλόδοξη γυναίκα είχε βάλει στο μάτι την περιουσία τον ανάγκασε να επιλέξει, «ή τον Οίκο μόδας ή αυτή τη γυναίκα».

Ο γάμος με την Πατρίτσια

Ο Μαουρίτσιο τρελά ερωτευμένος με την Πατρίτσια έδωσε την απάντησή του το 1972, όταν την παντρεύτηκε.

Η κατάληξή του όμως ήταν, σαν σήμερα, το 1995 να δεχθεί τρεις σφαίρες από αυτή τη γυναίκα, τη «Μαύρη Χήρα» όπως την αποκάλεσαν, η οποία φοβήθηκε ότι θα έχανε τα πάντα από τα πλούτη του συζύγου της.

Ο Μαουρίτσιο, μέχρι και τη γέννηση της πρώτης κόρης του, είχε αποτραβηχτεί από την οικογένεια και την πλουσιοπάροχη επιχείρηση που είχε γίνει παγκόσμια. Η γυναίκα του Πατρίτσια τον έπεισε να τα βρει με τον πατέρα του, ώστε να γνωρίσει το εγγόνι του. Έτσι ο Μαουρίτσιο επικοινώνησε και πάλι με τον πατέρα του, και του ζήτησε να εργαστεί κοντά του. Ο Ροντόλφο δέχτηκε τη συγγνώμη του και τον ενέταξε στο δυναμικό των επιχειρήσεων.

Βέβαια, τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας και της οικογένειας δεν τον δέχθηκαν πίσω, τόσο εύκολα. Ο Μαουρίτσιο από την άλλη, ήταν πολύ ανταγωνιστικός με το θείο και τα ξαδέρφια του, οι οποίοι συνολικά είχαν στην κατοχή τους το 50% της εταιρείας.

Η διαμάχη μεταξύ τους γρήγορα μεγάλωσε και ο Μαουρίτσιο έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον θείο του Άλντο, λέγοντας ότι έκλεβε λεφτά από την επιχείρηση. Απρόσμενο ίσως «σύμμαχο» στις κατηγορίες που εξαπέλυσε, βρήκε στο πρόσωπο του ξαδέρφου του Πάολο, ο οποίος έτρεφε μία ασυνήθιστη αντιπάθεια ως και μίσος για τον πατέρα του.

Ήθελε να είναι ο μόνος «παίκτης» στον Οίκο Gucci

Οι δυο τους βρήκαν και συνέλλεξαν στοιχεία που αποδείκνυαν τα όσα κατήγγειλαν για τον Άλντο Γκούτσι, ο οποίος δεν γλίτωσε τη φυλακή παρά τους κορυφαίους δικηγόρους που έβαλε. Αυτό όμως δεν αρκούσε για τον Μαουρίτσιο. Στόχος του πραγματικός ήταν να τους βγάλει όλους από τους εταιρεία και να γίνει αυτός ο μόνος «παίκτης» στον Οίκο Gucci.

Ο θάνατος του πατέρα του (το 1983) διευκόλυνε το στόχο του. Μην χάνοντας χρόνο, ήρθε σε επαφή με Άραβες επενδυτές, οι οποίοι ανέλαβαν να πείσουν τα τρία ξαδέρφια του να πουλήσουν τα μερίδιά τους.

Πρώτος ενέδωσε ο Πάολο και σε σύντομο χρονικό διάστημα ακολούθησαν και οι άλλοι δύο. Ο μόνος που είχε μείνει στο διοικητικό συμβούλιο κατέχοντας ένα πολύ μικρό ποσοστό της εταιρείας, ήταν ο θείος του Άλντο. Μετά από λίγο καιρό βέβαια πούλησε το ποσοστό του και λίγο αργότερα «έφυγε» από τη ζωή.

Η ιστορία της Μαύρης Χήρας που ήταν εθισμένη στην πολυτέλεια

Παράλληλα ο γάμος με την Πατρίτσια περνούσε μεγάλη κρίση και το 1984 εγκατέλειψε το σπίτι και τις δυο κόρες του, δίνοντας ένα υπέρογκο πόσο στην σύζυγό του ως διατροφή. Τα οικονομικά της εταιρείας όμως δεν ήταν πλέον ανθηρά και το ποσό που έπαιρνε η Πατρίτσια έπρεπε να μειωθεί.

Εκείνη όμως που είχε συνηθίσει στην πολυτελή ζωή και δεν μπορούσε να το δεχτεί. Προσπάθησε να τα ξαναβρεί μαζί του, ο Μαουρίτσιο όμως ήταν ανένδοτος. Μάλιστα τα κουτσομπολιά λένε ότι εκείνη συχνά επισκεπτόταν μέντιουμ και «μάγους» προκειμένου να κερδίσει πίσω τον σύζυγό της.

Το 1994 ο Μαουρίτσιο αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για να πάρουν και επίσημα διαζύγιο, πράγμα που ήταν τεράστιο πλήγμα για την Πατρίτσια. Όταν μάλιστα έμαθε πως ο άνδρας της είχε αποφασίσει να ξαναπαντρευτεί, την Πάολα Φράντσι, πράγμα που σήμαινε ότι οι κόρες της δεν θα ήταν πλέον οι μοναδικοί του κληρονόμοι, έγινε έξαλλη.

Η δολοφονία του Μαουρίτσιο

Με τη βοήθεια του μέντιουμ Τζιουσεπίνα Αουριέμα, προσέλαβε δύο επαγγελματίες δολοφόνους. Έτσι λοιπόν στις 27 Μαρτίου του 1995 στις 8:30 το πρωί ο Μαουρίτσιο ενώ κατευθυνόταν στο γραφείο του στο Μιλάνο, καθώς χαιρετούσε τον φρουρό, δέχθηκε δύο σφαίρες στην πλάτη και μία στο κεφάλι.

Για δύο χρόνια οι έρευνες της αστυνομίας δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα για τον φόνο του Μαουρίτσιο Γκούτσι, ωστόσο ένας άντρας που ήξερε τον έναν εκ των δύο φυσικών δολοφόνων ήρθε σε επαφή με τις αρχές και τους είπε όλα όσα γνώριζε.

Η λέξη «paradeisos» που την πρόδωσε

Οι ενδείξεις που είχαν για την Πατρίτσια Ρετζιάνι ήταν πολλές, αλλά ήθελαν και αποδείξεις. Η πρώην σύζυγος του Μαουρίτσιο ήταν η μοναδική που επωφελούνταν τη δεδομένη στιγμή από το θάνατό του. Ψάχνοντας στο ημερολόγιο της όμως, βρήκαν ύποπτες καταχωρήσεις και στη σελίδα με την ημέρα της δολοφονίας του Γκούτσι, η Πατρίτσια είχε γράψει μία ελληνική λέξη με κεφαλαία γράμματα: “PARADEISOS”.

Όταν βρέθηκαν οι δύο δολοφόνοι, έγινε από τις αστυνομικές αρχές η σύνδεση των εκτελεστών, της Πατρίτσια αλλά και του μέντιουμ και οδηγήθηκαν σε δίκη. Η Πατρίτσια μέχρι τότε έπαιζε τον ρόλο της τεθλιμμένης συζύγου που έδινε συνεντεύξεις στην τηλεόραση και εμφανιζόταν να κλαίει γοερά στην κηδεία, κερδίζοντας το προσωνύμιο «Μαύρη Χήρα».

Το δικαστήριο της επέβαλε 29 χρόνια, ωστόσο μεταφέρθηκε σε φυλακές πολυτελείας όπου είχε ιδιωτικό κελί, ηλεκτρονικές συσκευές, συχνές επισκέψεις και άριστη μεταχείριση. Στην πρώτη έφεση μάλιστα η ποινή της μειώθηκε σε 26 χρόνια.

Το 2011 οι κόρες της πέτυχαν να αφεθεί ελεύθερη (μετά από 13 χρόνια κράτησης) υπό τον όρο ότι θα έκανε κοινωνική εργασία, αλλά η απάντηση της Πατρίτσια ήταν αποστομωτική: «Δεν έχω δουλέψει ποτέ στη ζωή μου και δε σκοπεύω να ξεκινήσω τώρα».

Έμεινε ακόμα πέντε χρόνια στη φυλακή και το 2016 αποφυλακίστηκε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea