Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΥΓΕΙΑ

Πόλεμος Ουκρανία: 30 παιδιά με καρκίνο έρχονται για νοσηλεία στην Ογκολογική Μονάδα του Παίδων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στις προσπάθειες της χώρας μας να φέρει στα ελληνικά νοσοκομεία και να προσφέρει περίθαλψη σε ασθενείς από την Ουκρανία και συγκεκριμένα με 30 παιδιά με καρκίνο, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο του Economist.

Παρόλο που η χώρα μας δέχτηκε μεγάλη πίεση στο τελευταίο κύμα του κορονοϊού, αλλά αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ βρίσκεται σε αποκλιμάκωση, το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε συνεννόηση με τους Υπουργούς Υγείας της Ευρώπης και την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, για την φιλοξενία και την παροχή περίθαλψης στη χώρα μας ασθενών από την δοκιμαζόμενη από τις πολεμικές συγκρούσεις Ουκρανία.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του  Economist Impact, 30 καρκινοπαθή παιδάκια από την Ουκρανία γίνεται προσπάθεια να διακομιστούν για νοσηλεία στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων μαζί με τις οικογένειές τους:

«Όλοι οι Υπουργοί Υγείας έχουμε εκφράσει  τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε ασθενείς και ειδικά ογκολογικούς ασθενείς από την Ουκρανία στα δικά μας νοσοκομεία. (…) Ήδη έχει γίνει μια προσπάθεια και με την κυρία Βαρδινογιάννη, προκειμένου να μπορέσουμε 30 παιδιά από την Ουκρανία να τα φιλοξενήσουμε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού  και να συνεχίσουν τη θεραπεία τους. Θα φιλοξενηθούν μαζί και οι οικογένειές τους», ανέφερε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε:

«Όχι απλά να συνεχίσουν τη θεραπεία τους αλλά αν δεν την έχουν  ξεκινήσει να την ξεκινήσουν. Διότι όπως είπαμε και στα θέματα της υγείας η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη θα πρέπει να αναδεικνύεται σε όλο της το εύρος», τόνισε.

Πλεύρης: Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τον κορονοϊό και τώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας

Στην αρχή της ομιλίας του ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε για πρώτη φορά με την αντιμετώπιση του προβλήματος της πανδημίας του κορονοϊού και βρίσκει νέα εφαρμογή σήμερα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως είπε.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, μάλιστα, ο υπουργός Υγείας είχε την ευκαιρία να συναντήσει την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέλλα Κυριακίδου. Στο επίκεντρο της συζήτησης τους, ήταν η πορεία της πανδημίας Covid καθώς και τη συνεργασία των κρατών-μελών της Ε.Ε για την παροχή στήριξης στο δοκιμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Ουκρανίας.

«Η πλήρης ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τόσο στα εμβόλια όσο και στις θεραπείες, βάζει την παρακαταθήκη για αυτό που πάντοτε οραματιζόμασταν, μία πραγματικά ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση όπου θα βλέπει όλους τους λαούς ως ένα λαό, ως Ευρωπαίους πολίτες.

Και η παρακαταθήκη αυτής της αλληλεγγύης είναι και η αντίδραση η συνολική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην παράνομη αυτή εισβολή και σε ανθρωπιστικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κυρώσεων, όπου αυτές οι κυρώσεις ουσιαστικά θίγουν και τα ίδια τα ευρωπαϊκά κράτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

 

Iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika