Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Η απάντηση σε όλους τους καταναλωτές: Έτσι θα πάρετε την επιδότηση της βενζίνης – Τα 3 απλά βήματα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Επιδότηση βενζίνης: Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε στην εξειδίκευση του νέου πακέτου με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο κ. Σταϊκούρας αναφορικά με το τρίτο πλαίσιο μέτρων που αφορά την επιδότηση καυσίμων,  πρόκειται πρακτικά να εισπράξουμε 13 ευρώ ανά μήνα ή 40 ευρώ στο τρίμηνο για να αγοράσουμε καύσιμο, ενώ η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα υποχωρήσει για όλους κατά 15 λεπτά το λίτρο.

Επιδότηση βενζίνης: Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να την εισπράξετε

Υποβολή αίτησης

Για να δοθεί η ενίσχυση το φυσικό πρόσωπο θα δηλώσει, σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr, το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακρoχρόνιας μίσθωσης. Η επιδότηση θα δίδεται για ένα όχημα ανά οικογένεια.

Έτσι, αν το νοικοκυριό έχει δύο αυτοκίνητα (ένα στο όνομα του συζύγου και ένα στο όνομα της συζύγου) η κάρτα θα εκδίδεται στο όνομα του ενός (όποιος κάνει την αίτηση με τους κωδικούς Taxis). Μέσω της πλατφόρμας θα ελέγχεται αν πληροί ο ενδιαφερόμενος το εισοδηματικό κριτήριο και αν υπάρχει ιδιοκτησία αυτοκινήτου.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί αρχές Απριλίου. Το όχημα θα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία (δηλαδή να μην έχουν κατατεθεί οι πινακίδες και να είναι ασφαλισμένο κάτι που επίσης θα ελέγχεται μέσω της πλατφόρμας.

Έκδοση freedom pass

Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα έχουν το δικαίωμα να εξαργυρώσουν το ποσό της επιδότησης στα πρατήρια οποιαδήποτε στιγμή μέχρι τον Ιούνιο. Το ποσό θα εμφανιστεί στην εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου, όπως είχε γίνει με το freedom pass και η εξαργύρωση θα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε καύσιμο στο πρατήριο.

Το ποσό που θα πιστώνεται στην κάρτα θα εξαρτάται από το όχημα και τον τόπο διαμονής:

  • 30 € για μοτοσικλέτες
  • 35 € για μοτοσικλέτες σε νησιώτικες περιοχές
  • 40 € για ΙΧ
  • 50 € για ΙΧ σε νησιώτικες περιοχές

Όσοι δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή κινητού τηλεφώνου, θα μπορούν να ζητήσουν τα χρήματα να κατατεθούν στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika