Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Επείγοντα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια ζητούν οι Ανάπηροι και οι οικογένειές τους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ενάντια στις “επιταγές ακρίβειας” της κυβέρνησης τάσσεται η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), χρονίως πασχόντων και γονέων ΑμεΑ.

«Μετατρέπουμε την οργή, την απόγνωση σε αγώνα!», αναφέρουν τα μέλη της ΣΕΑΑΝ τονίζοντας πως μένουν πολλοί άνθρωποι πλέον χωρίς να μπορούν να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους και συγκαλούν έκτακτη σύσκεψη σήμερα Τρίτη 15/3 στις 7 μμ στα γραφεία τους. (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος)

«Δε θα περιμένουμε σαν τους ζητιάνους το τι θα μας πετάξει η κυβέρνηση με τις «επιταγές της ακρίβειας» και της εξαθλίωσης. Μας πήραν 100 και 200, θα μας πετάξουν 10 για να μας πάρουν άλλα 800 και 1.000, μένει ήδη κόσμος χωρίς τα στοιχειώδη, θα μείνουν ακόμα περισσότεροι και πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ. Κανένας μόνος του στη θύελλα!», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Η ΣΕΑΑΝ απαιτεί:
  • Γενναία αύξηση όλων των επιδομάτων τουλάχιστον 100€ από 01/01/22. Επαναφορά των επιδομάτων αναπηρίας στα ορφανά παιδιά ΑμεΑ που παίρνουν τη σύνταξη του θανόντα γονιού τους. Επέκταση των επιδομάτων στις κατηγορίες που μέχρι σήμερα δεν παίρνουν.
  • Ένα ολόκληρο επίδομα και μία ολόκληρη σύνταξη μπροστά στις γιορτές του Πάσχα και το καλοκαίρι.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου καυσίμων, κατάργηση όλων των δημοτικών τελών για όλα τα ΑμεΑ και τους χρόνιους πάσχοντες.
  • Καμία πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες και εξετάσεις. Κανένα πλαφόν. Κάλυψη όλου του κόστους 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών.
  • Όχι στο νέο ΕΣΥ της εξαθλίωσης και της εμπορίας της ίδιας της ζωής μας.

Στην ανακοίνωσή τους οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους, αναφέρουν επίσης:

«Πληρώσαμε 10 χρόνια την κρίση τους. Χάσαμε κόσμο μέσα στην πανδημία, υποκείμενα νοσήματα το είπαν, γιατί ο μόνος κανόνας, η μόνη αξία που καθορίζει το σύστημά τους, την υγεία και την πρόνοια είναι το κέρδος. Γι αυτό τώρα θέλουν να μας μπλέξουν και στον πόλεμο.

Δίνουν δις για εξοπλισμούς, στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, θέλουν να στείλουν και στρατό για τον πόλεμο των αγορών, των αγωγών, των γεωπολιτικών συμφερόντων ΝΑΤΟ-Ρωσίας και όχι μόνο. Δε θα δεχτούμε τον 21ο αιώνα για τα συμφέροντά τους να πεθάνει κόσμος από την πείνα, από το κρύο από τις στερήσεις ή επειδή δεν έχει να πληρώσει τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες. Πολύ περισσότερο δε θα δεχτούμε να σκοτωθούν τα παιδιά μας για τις νατοϊκές ανάγκες».

Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μάρτη στις 5μμ το απόγευμα, η ΣΕΑΑΝ πραγματοποιεί μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα (οδός Νίκης).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika

Κακά μαντάτα για όσους έχουν Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank: Όποιος μπαίνει στην τράπεζα… πληρώνει – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika