Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΑ

Η αθώα ηλεκτρική συσκευή που φουσκώνει το λογαριασμό ρεύματος και τι να κάνετε για να εξοικονομήσετε χρήματα – ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ηλεκτρική συσκευή: Με την ενεργειακή κρίση να βρίσκεται σε εξέλιξη, οι καταναλωτές προσπαθούν να βρίσκουν τρόπους και οικονομικές λύσεις, προκειμένου να μην έρχονται αντιμέτωποι με «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Αν και οι πολίτες προσπαθούν να βρίσκουν οικονομικές προτάσεις για το σπίτι τους, όπως να αντικαθιστούν συσκευές και λάμπες με άλλες, νεότερης γενιάς που είναι οικονομικότερες ενεργειακά εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες συσκευές που καίνε ρεύμα.

Ηλεκτρική συσκευή: Πώς θα  εξοικονομήσετε ενέργεια με απλές κινήσεις

Πιστολάκι μαλλιών

Μια από τις κλασικότερες παγίδες, από τις συσκευές εκείνες που φουσκώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος είναι το πιστολάκι μαλλιών. Πρόκειται για μία συσκευή ιδιαιτέρως ενεργοβόρα η οποία καταναλώνει πολύ ρεύμα.

Ψυγείο

Επίσης το ψυγείο που λειτουργεί όλο το 24ωρο όσο πιο παλιό είναι τόση περισσότερη ενέργεια καταναλώνει.

Πέρα από το να αλλάξετε ψυγείο και να αντικαταστήσετε το παλιό με ένα νεότερης γενιάς, ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας είναι να κάνετε έναν έλεγχο στη μόνωση της πόρτας του. Βάλτε ένα κομμάτι χαρτί στην πόρτα και κλείστε την. Αν το χαρτί μένει στη θέση του, τότε η πόρτα είναι καλά κλεισμένη, διαφορετικά χρειάζεται αλλαγή. Τέλος, προσπαθήστε να μην ανοίγετε συνεχώς το ψυγείο σας ή να μην το αφήνετε για πολλή ώρα ανοιχτό.

Συσκευές σε αναμονή

Πολλές φορές ξοδεύετε ρεύμα χωρίς να το καταλαβαίνετε. Αυτό συμβαίνει με τις συσκευές που βρίσκονται σε αναμονή, όπως οι τηλεοράσεις, οι υπολογιστές, ή τα tablets και τα κινητά που μένουν για ώρες σε κατάσταση φόρτισης. Φροντίστε να κλείνετε όλες αυτές τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε και να τις βγάζετε από την πρίζα.

Κλιματιστικό

Το κλιματιστικό ομολογουμένως είναι μία συσκευή η οποία καίει πολύ ρεύμα, ειδικά το καλοκαίρι, αν και τα κλιματιστικά τύπου inverter κάνουν μεγάλη οικονομία. Ωστόσο θα πρέπει να είναι ρυθμισμένες σε σωστές θερμοκρασίες, προκειμένου να είναι αποδοτικά. Η σωστή θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί πάνω από την εξωτερική θερμοκρασία τον χειμώνα και 10 βαθμοί κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία το καλοκαίρι.

Αφυγραντήρας

Το πόση ενέργεια θα καταναλώνει ένας αφυγραντήρας εξαρτάται από την ώρα που δουλεύει και από το επίπεδο της υγρασίας στο οποίο έχει ρυθμιστεί. Για να μην καίτε πολύ ρεύμα και να μην καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες ενέργειας μπορείτε να κλείνετε το δωμάτιο στο οποίο έχετε τοποθετήσει την συσκευή.

Θερμοσίφωνας

Η πραγματική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύετε όταν ανάβετε το θερμοσίφωνα έχει να κάνει με τον τύπο και το μέγεθός του, αλλά και με το πόση ώρα χρειάζεστε για να κάνετε ντους. Για να μην ξοδεύετε πολύ ρεύμα, πρέπει να μειώσετε τη θερμοκρασία στον θερμοστάτη του θερμοσίφωνα και να μην τον αφήνετε αναμμένο για περισσότερο από 30-40 λεπτά. Εκμεταλλευτείτε το νυχτερινό ρεύμα που είναι πιο οικονομικό και προσπαθήστε να κάνετε πιο σύντομα ντους.

Φούρνος / Ψηστιέρα / Τοστιέρα

Τέλος, ο φούρνος είναι αυτός που καταναλώνει την περισσότερη ενέργεια από μία ψηστιέρα ή μια τοστιέρα και καλό είναι να μην τον χρησιμοποιούμε τακτικά. Έτσι, όταν αυτό είναι εφικτό, χρησιμοποιείτε την ψηστιέρα ή και την τοστιέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκροί και οι δύο, την ίδια ώρα, σε άλλο μέρος: Η μοίρα χτύπησε αλύπητα δύο οικογένειες – Στα μαύρα τα Χανιά – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Τύχη βουνό: Αγόρασε στο παζάρι «μαϊμού» Rolex με 45 ευρώ κι όταν το πήγε για φτιάξιμο έπαθε σοκ με την αξία του

Efi Nika

Πάγωσαν οι συγγενείς του νεκρού: Τους είπαν ότι πέθανε από καρκίνο, τον ξέθαψαν & τελικά αποδείχθηκε δολοφονία

Efi Nika