Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 πράγματα που αποφεύγουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η εμμονή μας με την ευτυχία συνδέεται με την εσωτερική μας επιθυμία να αισθανόμαστε συνδεδεμένοι και αγαπημένοι. Όταν είμαστε χαρούμενοι, αισθανόμαστε σίγουροι, σκόπιμοι και σε αρμονία με τον αληθινό εαυτό μας.

Ωστόσο, αυτό που συχνά παραβλέπεται σε αυτή τη βιασύνη για να φτάσουμε σε μια ευτυχισμένη κατάσταση μάθαμε πώς να μείνουμε ευτυχισμένοι.

Αν και δεν υπάρχει μαγική θεραπεία για τη δυστυχία και τη μιζέρια, υπάρχουν γνωστικές και συναισθηματικές συμπεριφορές που μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές να αισθανθεί κάποιος καλύτερα για τη ζωή του.

 

Ποια είναι τα πέντε πράγματα που αποφεύγουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι:

Δεν ασχολούνται με αποτυχίες ή δυσάρεστα γεγονότα

Ο συνεχής μηρυκασμός δυσάρεστων θεμάτων και η μεμψιμοιρία διασπείρουν στον εγκέφαλο αρνητική ενέργεια, καταστρέφοντας τη διάθεση για προσπάθεια και αισιοδοξία.

Δεν πιέζουν καταστάσεις

Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θέλουν, δεν παραδίδονται στο άγχος και στη σύγχυση. Ξαποσταίνουν, σκέφτονται τις επιλογές τους και προχωρούν.

Δεν φθονούν τους άλλους

Αναγνωρίζουν το δικαίωμα όλων να είναι ευτυχισμένοι και να ζουν μια πλήρη ζωή και επ’ ουδενί δεν ζηλεύουν τους γνωστούς και τους φίλους τους, για την καλοτυχία, τα πλούτη ή την ομορφιά τους.

Δεν βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα

Αυτό ισχύει στις σχέσεις, στη δουλειά και ευρύτερα στη ζωή. Τα λογικά άλματα στα  συμπεράσματα είναι τις περισσότερες φορές σκέτη αποτυχία. Κοιτάξτε βαθύτερα για να καταλάβετε τις αιτίες όσων συμβαίνουν.

Δεν προσπαθούν να τα κάνουν όλα τέλεια

Όταν μαθαίνουμε να αφήνουμε στην τύχη τους (ή στη νομοτέλειά τους) τα πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, μας χαρίζεται περισσότερη ενέργεια για να διαμορφώσουμε  καλύτερα τα πράγματα που μπορούμε.

 

govastileto.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika