Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Αρνητές γονείς: Αφαίρεση γονικής μέριμνας και ποινική τιμωρία για όσους δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η κυβέρνηση εξετάζει συνεχώς νέα μέτρα για όσους δεν ακολουθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που σκοπό έχουν την αναχαίτιση της πανδημίας.

Το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει επί τάπητος την αυστηροποίηση του πλαισίου όσον αφορά στους γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ειδικότερα η κυβέρνηση σχεδιάζει την αυστηροποίηση των προβλέψεων αναφορικά με τους γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους, καθώς δεν θέλουν να υποβληθούν σε self tests και να φορούν μάσκες.

Μέχρι στιγμής οι διευθύνσεις των σχολείων επικοινωνούν αρχικά με τους γονείς και στη συνέχεια εάν δεν υπάρξει συνεννόηση, απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες και στην εισαγγελία.

Γονείς αρνητές: Τι δήλωσε η Ζέττα Μακρή για τις ρυθμίσεις που εξετάζονται

Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία και ανέφερε: «Επειδή με τις τροποποιήσεις που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργήθηκε το πταίσμα, το υπουργείο μας, η κ. Κεραμέως και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, από κοινού ανέλαβαν μια πρωτοβουλία και ήδη επεξεργάζονται την διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι είναι ένα ελαφρύ πλημμέλημα ώστε και αυτό το νομικό κενό να καλυφθεί.

Μείζονα σημασία έχει να αντιληφθούμε ότι δεν είναι μόνο υποχρέωση γονέων και κηδεμόνων τα παιδιά να διδαχθούν, είναι και δικαίωμα των ίδιων των παιδιών.

Άρα πέρα από την διάσταση που θα έχει η πιθανή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας από γονείς ή κηδεμόνες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στερώντας τους αυτό το δικαίωμα, θα έχει πια και την ποινική τιμωρία» επεσήμανε η κ. Μακρή, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα έρθει τάχιστα στη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika