Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Έφτασε η ώρα: «Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα και η επίσημη παραδοχή για rapid test στα σούπερ μάρκετ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με τη σχεδόν σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων φαίνεται ότι θα επέλθουν και νέα μέτρα που θα επηρεάζουν και την είσοδο στα σούπερ μάρκετ.

Τα κρούσματα είναι σε σταθερή βάση πάνω από τις 7000 ενώ οι για πρώτη φορά εδώ και μήνες οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 500. Τα νοσοκομεία κυριώς στη βόρεια Ελλάδα στενάζουν και γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιτάξει ιδιώτες γιατρούς αλλά και να αλλάξει τους κανόνες στα σούπερ μάρκετ.

Τα κρούσματα σε όλη τη χώρα έχουν αύξηση άνω του 50% την τελευταία εβδομάδα ενώ οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει πλέον τους 500. Κυβέρνηση και επιστήμονες προσπαθούν να καταλήξουν στο κατάλληλο μείγμα μέτρων χωρίς να «πειραχτούν» οι ελευθερίες όσων έσπευσαν να εμβολιαστούν.

«Σήμερα 3.633 ασθενείς νοσηλεύονται στη χώρα μας λόγω κορωνοϊού και είναι αναμενόμενο με την αύξηση όλων αυτών των νοσηλευόμενων ασθενών που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες, τώρα πια να βλέπουμε και πολύ σημαντική αύξηση και των διασωληνώσεων και των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού. Η πληρότητα των διαθέσιμων Covid-19 ΜΕΘ στην επικράτεια έχει φτάσει στο 88% και στη Θεσσαλονίκη στο 97%» επισήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Έρχεται επίταξη τη Δευτέρα

Για τους παραπάνω λόγους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επίταξη ιδιωτών γιατρών.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι από τις 15/11, εάν το Σαββατοκύριακο δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο ΕΣΥ από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη ιδιωτών γιατρών.

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ο,τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος, διότι εκεί γίνεται η μεγάλη μάχη και η προσπάθειά μας έχει ως προτεραιότητα να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανθρώπινες απώλειες», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Πιθανές αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ

Συγκεκριμένα, θα αλλάξει ο κανόνας της πληρότητας εντός των καταστημάτων. Αυτή τη στιγμή ισχύει ο κανόνας 1 πελάτης ανά 2 τμ ενώ αυτό θα αλλάξει επιστρέφοντας στο κανόνα ένας πελάτης ανά 7 ή ανά 9 τμ.

Τις αλλαγές προανήγγειλε και ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης. Όπως είπε εξετάζεται το μέτρο που συζητείται είναι να αλλάξει η πυκνότητα των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο -δηλαδή να βρίσκονται λιγότερα άτομα εντός του καταστήματος.

«Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν rapid test, αλλά δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε» δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης πριν από λίγες ημέρες.

Με rapid test στα σούπερ μάρκετ;

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης ερωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ και απάντησε πως «ασφαλώς και εξετάζεται αλλά υπάρχουν προβλήματα». «Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει και το πρόβλημα με τις ατελείωτες ουρές που θα δημιουργηθούν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

M M

Έρχεται το «καλάθι του νονού»: Τι προϊόντα θα περιέχει και ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτό το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika