Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙ

Πρόωρο μωρό με μόλις 1% πιθανότητα να επιβιώσει κέρδισε τη μάχη της ζωής και επέστρεψε στο σπίτι του

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πρόωρο μωρό με μόλις 1% πιθανότητα να επιβιώσει κέρδισε τη μάχη της ζωής και επέστρεψε στο σπίτι του.

Η Ann Rice ήταν 20 εβδομάδων έγκυος όταν έσπασαν τα νερά της. Οι γιατροί τότε την ενημέρωσαν ότι αναμενόταν να αποβάλει φυσιολογικά μέσα σε 48 ώρες, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη και την παρότρυναν να κάνει έκτρωση, καθώς υπήρχε κίνδυνος να προσβληθεί από σήψη.

Εκείνη αρνήθηκε και 10 εβδομάδες αργότερα, το μωρό της γεννήθηκε μέσω καισαρικής τομής στις 23 Δεκεμβρίου, ζυγίζοντας όσο ένα πακέτο ζάχαρης.

Ο μικρούλης διαγνώστηκε με χρόνια πνευμονική νόσο, λόγω των υπανάπτυκτων πνευμόνων και πέρασε τέσσερις μήνες στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου.

Αρκετές φορές, οι γιατροί είχαν χάσει τις ελπίδες τους και πίστευαν ότι ο μικρός δεν θα επιζούσε αλλά, ο Chester αψήφησε τις λίγες πιθανότητες που του έδιναν και κατάφερε να επιζήσει και να επιστρέψει στο σπίτι του.

«Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες, έπαθε σήψη τέσσερις φορές, έκανε μετάγγιση αίματος, σχεδόν έπρεπε να χειρουργηθεί για διάτρηση του εντέρου – αλλά ευτυχώς αυτό αποκαταστάθηκε» είπε η μητέρα του ενώ συνέχισε λέγοντας: «Μπορέσαμε να τον φέρουμε σπίτι τον Απρίλιο – αλλά μόλις δύο εβδομάδες αργότερα έπαθε βρογχιολίτιδα οπότε έπρεπε να επιστρέψει στη ΜΕΘ. Ήταν σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο μικρός σήμερα είναι 9 μηνών και οι γιατροί είναι ευχαριστημένοι με την εξέλιξή του.

Η Ann λέει ότι η φιλανθρωπική οργάνωση Little Heartbeats την βοήθησε πολύ – και τώρα ελπίζει ότι η ιστορία της θα ευαισθητοποιήσει κι άλλες μαμάδες που βιώνουν παρόμοια κατάσταση.

 

mama365.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη βόμβα: Αυτό είναι το είδος καρκίνου της Κέιτ, το όργανο που της αφαίρεσαν και το σημείο που είχε όγκο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Λίγοι το γνωρίζουν: Τέλος οι Γρατζουνιές στα αυτοκίνητα – Άλλαξε ο νόμος, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα

Efi Nika

Ντροπή: Γνωστός ινφλουένσερ «σφίχτης» κοροϊδεύει παιδί με αναπηρία στο γυμναστήριο, χιλιάδες αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika