Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στα ύψη και η τιμή στο σουβλάκι: Πόσο θα κοστίζει το αγαπημένο γρήγορο φαγητό των Ελλήνων – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ούτε το σουβλάκι «ξέφυγε» από το κύμα ακρίβειας που «χτυπά» το σύνολο της οικονομίας, με αποτέλεσμα η τιμή του να ανέβει πλησιάζοντας σχεδόν τα 3 ευρώ.

Οι αυξήσεις σε καύσιμα και πρώτες ύλες συμπαρασύρουν προς τα πάνω και αυτές τις τιμές και έτσι κατά μέσο όρο στα καταστήματα που το τυλιχτό σουβλάκι έκανε 2,30 πήγε στα 2,80 ευρώ, το σκέτο καλαμάκι από 1,60 πήγε στο 1,90, ενώ η μερίδα γύρος σκαρφάλωσε από τα 7,10 στα 7,40 ευρώ.

Σύμφωνα με το Live News, οι αυξήσεις στις τιμές του κρέατος, αναγκάζουν τους Έλληνες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η τιμή για μια απλή πίτα θα φτάσει τα 2,80 ευρώ ενώ σε πιο… ψαγμένες γεύσεις (π.χ. μπιφτέκι γαλοπούλας) η τιμή μπορεί να φτάσει και τα 3,80 ευρώ.

Πόσο θα κοστίζει το σουβλάκι για μία οικογένεια

Συνοπτικά, μία τετραμελής οικογένεια (2 γονείς – 2 μικρά παιδιά), θα χρειαστεί κατά μέσο όρο να φάει 5 – 6 τυλιχτά, προς 2,80 το ένα, κάτι που σημαίνει 14.00 ή 16.80 ευρώ μόνο για τα σουβλάκια. Αν συνυπολογίζει κανείς μία σαλάτα χωριάτικη με 6,20 μία πατάτες 3 ευρώ και 4 αναψυκτικά προς 1,20 συνολικά 4,80 τότε το κόστος φτάνει στα 30.80 από 26,50 ευρώ.

Δείτε το ρεπορτάζ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika