Newsitamea.gr
CELEBRITY ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πέθανε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς-“Σοκ” στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

“Σοκ” στο ευρωπαϊκό μπάσκετ – Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο θρυλικός Σέρβος προπονητής, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Στο πένθος βυθίστηκε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο προπονητής – θρύλος, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που υπήρξε ο Ίβκοβιτς πέθανε το πρωί της Πέμπτης, στις 6:50, σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, έχοντας υγρό στον πνεύμονα (τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του).

Την είδηση έκανε γνωστή η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας, αναφέροντας ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Μέσα σε λίγα λεπτά σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος πήρε μια… ασπρόμαυρη απόχρωση, με τις φωτογραφίες του «Ντούντα» και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε ΜΕΘ νοσοκομείου στο Βελιγράδι. Τα τελευταία χρόνια ο «δάσκαλος» αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει μία ασθένεια στους πνεύμονές του.

Ποιος ήταν ο Ντούσαν Ιβκοβιτς

Η τεράστια καριέρα του «σοφού» είχε έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς ο Ίβκοβιτς είχε καθίσει στον πάγκο του Άρη (1980-1982), του ΠΑΟΚ (1991-1993), του Πανιωνίου (1994-1996), του Ολυμπιακού (1996-1999 και 2010-2012) και της ΑΕΚ (1999-2001).

Μάλιστα, οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης. Στο πλούσιο παλμαρέ του ο δάσκαλος του σερβικού μπάσκετ είχε, μεταξύ άλλων, τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και τέσσερα Κύπελλα.

Το 2017 τιμήθηκε από την Euroleague με τον τίτλο «legend», μπαίνοντας στο πάνθεον των «θρύλων» της διοργάνωσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou