Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι εσωστρεφείς είναι ακαταμάχητα ελκυστικοί και αυτοί είναι οι λόγοι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Έχουμε συνηθίσει να συνδέουμε την εσωστρέφεια με τη ντροπή, όμως στην πραγματικότητα δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους.

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι δεν ντρέπονται, απλά νιώθουν καλύτερα όταν είναι μόνοι ή σε μικρές ομάδες, αντίθετα με τους εξωστρεφείς που αισθάνονται καλύτερα όταν βρίσκονται με περισσότερο κόσμο.

Και η αλήθεια είναι πως οι εσωστρεφείς είναι πιο ελκυστικοί. Οι λόγοι; Διαβάστε παρακάτω για να τους μάθετε. 

Υπερέχουν στις προσωπικές σχέσεις

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι πολύ βαθιά άτομα. Είτε πρόκειται για αλληλεπιδράσεις με άλλους, είτε για εκμάθηση δεξιοτήτων, οι εσωστρεφείς θέλουν να φτάσουν στη ρίζα αυτού που αναζητούν.

Τούτου λεχθέντος, δεν έχουν συχνά την ενέργεια να επιδιώξουν βαθιές αλληλεπιδράσεις με μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Οι εσωστρεφείς τείνουν προς βαθύτερες αλληλεπιδράσεις με λίγα άτομα, σε αντίθεση με τις πιο ρηχές σχέσεις που κάνουν οι εξωστρεφείς. Αν ένας εσωστρεφής ενδιαφέρεται για σένα, θα σου ανοίξει την ψυχή του.

Θα σε ακούσουν

Οι εσωστρεφείς συχνά ακούνε, παρά μιλάνε. Θέλουν να ακούσουν τις απόψεις και τις ιστορίες των άλλων για να προσπαθήσουν να τους καταλάβουν. Οι εσωστρεφείς κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται σημαντικοί γιατί επικεντρώνονται στο να ακούν αυτά που έχουν να πουν.

Λατρεύουν τις συζητήσεις 

Οι εσωστρεφείς θα προτιμούσαν να μιλούν για τις αξίες παρά για τον καιρό. Θα προτιμούσαν να μιλούν για παιδικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τη ζωή κάποιου, αντί να μάθουν τι έφαγες χθες το βράδυ. Τους αρέσει να μιλάνε για πράγματα για τα οποία είναι παθιασμένοι και μόλις ξεκινήσουν, μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσουν.

Χρησιμοποιούν τη μοναξιά για να βελτιωθούν

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι εσωστρεφείς περνούν περισσότερο χρόνο μόνοι τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν κοιτούν απλώς τον τοίχο. Διαβάζουν βιβλία, μελετούν υπέροχους χαρακτήρες σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές και ακούνε μουσική. Οι εσωστρεφείς αναζητούν πάντα περισσότερες γνώσεις, περισσότερες δεξιότητες και περισσότερους τρόπους για να βελτιωθούν.

Αν είσαι εσωστρεφής το μόνο που χρειάζεσαι για να γίνεις ελκυστικός είναι να μάθεις να απελευθερώνεις τις δεξιότητες που έχεις.

 

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika