Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Υγειονομικός, μητέρα 4 παιδιών: Τελικά άλλαξα γνώμη, προτιμώ την αναστολή εργασίας από το εμβόλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA «Σαββατοκύριακο», μίλησε η τραυματιοφορέας του νοσοκομείου «Αττικόν» Ελισάβετ Παλιούρα για την απόφασή της να μην εμβολιαστεί κατά του covid-19 και να τεθεί σε αναστολή.

«Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο»

Όπως τόνισε η ίδια μιλώντας στο MEGA, αρχικά είχε επιλέξει να κάνει το εμβόλιο, αλλά στην πορεία άλλαξε γνώμη. «Έχω διοριστεί πρόσφατα. Για κάποιο λόγο όλοι δε θέλουμε να το κάνουμε, ο καθένας πρέπει να αποφασίζει τι θα βάλει στο σώμα του.

Πρέπει να γυρίσουμε στη δουλειά μας με τα rapid tests και τα μοριακά. Δεν εμπιστεύομαι το εμβόλιο. Είναι μια ιατρική πράξη, δεν μπορεί να γίνει με το ζόρι», είπε η κ. Παλιούρα.

«Έχω 4 παιδιά. Τα ενήλικα παιδιά μου είναι φοιτητές και θα επιλέξουν μόνα τους τι θα κάνουν. Τους έχω κάνει όλα τα εμβόλια που είναι δοκιμασμένα. Θέλουμε την εργασία μας, όπως όλοι οι εργαζόμενοι. Οι πιο πολλοί συνάδελφοι έχουν κάνει το εμβόλιο με το πιστόλι στον κρόταφο. Το 50% των πολιτών είναι ανεμβολίαστο.

Και οι ασθενείς που έρχονται είναι επίσης ανεμβολίαστοι. Εμείς γιατί μείναμε χωρίς δουλειά; Τιμωρούμαστε γιατί προσφέρουμε στην κοινωνία; Σε μια δημοκρατία υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Θέλουμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας.

Κάνουμε λειτούργημα. Το εμβόλιο το έκαναν συνάδελφοι για να μη χάσουν τη δουλειά τους», τόνισε η κ. Παλιούρα από την πλευρά της.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Αργύρης Τζουβελέκης, απάντησε στην τραυματιοφορέα -η οποία μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε πως δεν αντιπροσωπεύει καμία συνδικαλιστική δράση του νοσοκομείου- πως κατανοεί τις φοβίες των ανθρώπων αλλά συμβουλεύει να πρυτανεύσει η λογική.

«Κατανοώ τις φοβίες και τους σκεπτικισμούς όλων των ανθρώπων και φυσικά και των εργαζομένων σε ένα υγειονομικό σύστημα.

Αυτό το οποίο θα ήθελα να απαντήσω είναι ότι θα συμβούλευα τον κόσμο να πρυτανεύσει η λογική. Αλλά και οι υγειονομικοί να προστατεύσουν τους ασθενείς τους οποίους μεταφέρουν, τους οποίους θεραπεύουν, γιατί έχει φανεί από επιστημονικές μελέτες ξεκάθαρα πως οι ανεμβολίαστοι εκπέμπουν περισσότερο ιικό φορτίο και μάλιστα νοσούν βαρύτερα, άρα με το εμβόλιο προστατεύεις και προστατεύεσαι», δήλωσε ο κ. Τζουβελέκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκροί και οι δύο, την ίδια ώρα, σε άλλο μέρος: Η μοίρα χτύπησε αλύπητα δύο οικογένειες – Στα μαύρα τα Χανιά – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Τύχη βουνό: Αγόρασε στο παζάρι «μαϊμού» Rolex με 45 ευρώ κι όταν το πήγε για φτιάξιμο έπαθε σοκ με την αξία του

Efi Nika

Πάγωσαν οι συγγενείς του νεκρού: Τους είπαν ότι πέθανε από καρκίνο, τον ξέθαψαν & τελικά αποδείχθηκε δολοφονία

Efi Nika