Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Η ιστορία της παιδιάτρου που παλεύει με τον Κορονοϊό εδώ και 10 μήνες: Δεν μπορώ να σηκώσω το τρίχρονο παιδί μου – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παρότι δεν νόσησε βαριά, δέκα μήνες μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό, η παιδίατρος δεν έχει επανέλθει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των μακροχρόνιων συνεπειών της covid-19 είναι η περιπέτεια που πέρασε και συνεχίζει να περνά μία παιδίατρος. Η Ελένη Ιασωνίδου νόσησε πριν από δέκα μήνες αλλά ακόμη και σήμερα ταλαιπωρείται από τον κορονοϊό.

“Πίστευα όπως και ο περισσότερος κόσμος ότι τελειώνεις σε 14 μέρες και τελειώνεις και από τον κορoνοϊό. Έτσι νόμιζα, δεν ήξερα” δήλωσε η γιατρός, η οποία εξήγησε πως όταν είναι σε υποτροπή δεν μπορεί να ανέβει ούτε μία σκάλα ή να σηκώσει το τρίχρονο παιδί της.

Και όλα αυτά, χωρίς να έχει αρρωστήσει βαριά. Μια ήπια αρχικά νόσηση όμως, της επεφύλασσε μακροχρόνιες επιπτώσεις που ούτε η ίδια μπορούσε να φανταστεί.

“Αλλάζει η ζωή σου όλη. Από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι σαν να έχεις τροχαίο και απλά να μην φαίνονται οι μώλωπες” είπε στην εκπομπή Live News του Mega.

Στις 20 μέρες διαγνώστηκε με περικαρδίτιδα. Ξεκίνησε αγωγή, με τα συμπτώματα πάντως να μην σταματούν εκεί. “Είχα πολύ επώδυνη ουλίτιδα. Το δέρμα μου το ένιωθα καμένο και φανταστείτε ξυπνούσα στον ύπνο μου και με έπιανε φαγούρα” επεσήμανε.

Σήμερα, 10 μήνες μετά, ταλαιπωρείται με δύσπνοια στην ομιλία, βήχα και λαχάνιασμα.

“Η κρυμμένη πανδημία”

Πριν τον κορονοϊό, η κα. Ιασωνίδου δεν μπορούσε να φανταστεί τη ζωή της χωρίς γυμναστική, μια αγαπημένη ασχολία που σήμερα μοιάζει ακατόρθωτη. “Δεν μπορώ να κάνω αεροβική, δεν μπορώ να κάνω τρέξιμο. Είμαι σίγουρη πως δεν θα μπορούσα να δουλεύω σε ΤΕΠ 24 ώρες” ανέφερε.

Στην πρώτη καραντίνα η παιδίατρος έβγαζε πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής μιας ώρας. Σήμερα αδυνατεί να σηκώσει αγκαλιά το τρίχρονο παιδί της, να ανέβει μια ανηφόρα ή να κάνει απλές δουλειές σπιτιού.

“Ο κορονοϊός μας αφορά όλους. Νέους, αθλητικούς, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και παιδιά” πρόσθεσε.

Για την παιδίατρο, αυτή η “κρυμμένη πανδημία”, θα αποτελέσει την επόμενη υγειονομική κρίση.

 

thetoc.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Εκείνη 22 ετών, πάμπλουτος 63άρης ο σύζυγός της: «Δεν τον παντρεύτηκα για τα λεφτά του», λέει περήφανη η ίδια – ΦΩΤΟ

Efi Nika