Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Κορονοϊός: «Πως κόλλησα τη μετάλλαξη Δέλτα» – Τι λέει η 14χρονη που νόσησε στην κατασκήνωση – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Απ’ ότι είχα ακούσει ότι τα παιδιά δεν κολλάνε τόσο εύκολα, έλεγα ότι οι πιθανότητες να κολλήσω είναι ελάχιστες» σημείωσε η νεαρή μαθήτρια που νόσησε από κορονοϊό και πέρασε 4 εφιαλτικές ημέρες με υψηλό πυρετό και βήχα.

Οι φαινομενικά ειδυλλιακές διακοπές της σε κατασκήνωση στα Χανιά στις αρχές Ιουλίου εξελίχθηκαν σε μια απίστευτη περιπέτεια για την ίδια καθώς και για δεκάδες ακόμη παιδιά που νόσησαν από κορονοϊό.

«Μου είχε αναφέρει στο τελευταίο τηλεφώνημα πως υπήρχαν παιδιά πάρα πολύ ταλαιπωρημένα. Αφυδατωμένα σαν να τα είχαν ώρες στον ήλιο και να σέρνονται».

Μουδιασμένη η 14χρονη Θοδώρα παρακολουθούσε τα παιδιά να αποχωρούν από την κατασκήνωση άρον άρον και υπό άκρα μυστικότητα.

«Στην αρχή δεν με άγχωσε πολύ αλλά όταν άρχισαν να γίνονται πολλά τα παιδιά άρχισα να αγχώνομαι».

Όπως καταγγέλλει η μητέρα της 14χρονης στο LIVE NEWS, οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης επιχείρησαν να αποκρύψουν τα κρούσματα από τα συνολικά 200 παιδιά που φιλοξενούσαν.

«Και τα κρατούσαν εκεί τα παιδιά με κίνδυνο και όταν έφταναν στο αμήν στο 40-41 πυρετό ειδοποιούσαν τους γονείς με εχεμύθεια. Τάχα μου πως έχουν ηλίαση όπως είπαν και σε μένα».

Στις 8 Ιουλίου ήρθε η σειρά της Αλεξάνδρας να πληροφορηθεί πως η κόρη της πέρασε τη νύχτα στο αναρρωτήριο με 40 πυρετό.

«Με πήγαν αργά γιατί είχα πάει ήδη για ύπνο και μετά ήρθαν να μας θερμομετρήσουν. Και αμέσως με πήγαν στο αναρρωτήριο και ήταν άλλο ένα παιδάκι». Η θερμομέτρηση μάλιστα, όπως λέει η ίδια, έγινε την ώρα που κοιμόταν.

«Δε μου έβαλαν κανονικό θερμόμετρο αλλά πιστόλι. Και με ξύπνησαν αφότου με θερμομέτρησαν και μου λένε πήγαινε στο αναρρωτήριο».

«Μπήκε με αρνητικό τεστ και βγήκε εμπύρετη»

Επί 45 λεπτά η μητέρα της 14χρονης περίμενε έξω από την πύλη της κατασκήνωσης να παραλάβει την εμπύρετη κόρη της με τη γραμματεία να δηλώνει άγνοια.

«Με άφησαν 45 λεπτά έξω. Τους είπα ότι είμαι πλήρως εμβολιασμένη τουλάχιστον να μπω να κάτσω σε μια σκιά. Αυτοί τίποτα. Και ζητούσα να δω τη διευθύντρια».

Μετά από σχεδόν 1 ώρα αναμονής, η διευθύντρια εμφανίστηκε στην είσοδο ενώ σε διάστημα 3 ωρών η κατασκήνωση άδειασε όπως όπως με δεκάδες γονείς να τρέχουν έντρομοι να παραλάβουν τα εμπύρετα παιδιά τους.

«Απαιτήσατε να σας το φέρω με αρνητικό τεστ και σας το έφερα. Έτσι απαιτώ να το παραλάβω αρνητικό. Τεστ δεν κάναμε μου λέει γιατί θέλουμε τη συγκατάθεση του γονιού».

Η εν λόγω κατασκήνωση υποχρεώθηκε σε ολιγοήμερη αναστολή λειτουργίας προκειμένου να προχωρήσουν σε απολύμανση των εγκαταστάσεων.

 

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika