Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το «υγιεινό» σνακ που δεν πρέπει να τρώτε εάν θέλετε να χάσετε βάρος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πολλές φορές νομίζετε ότι ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, όμως τελικά κάνετε λάθος. Και αυτό γιατί πολλά τρόφιμα που πιστεύετε ότι είναι υγιεινά, στην πραγματικότητα δεν είναι, προκαλώντας την αύξηση του σωματικού βάρους. 

Καθώς λοιπόν αξιολογείτε τη διατροφή σας για να κάνετε υγιεινές αλλαγές στις συνήθειές σας, υπάρχει ένα δημοφιλές σνακ που πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο, εάν θέλετε, για να μειώσετε την αύξηση βάρους και την πρόσληψη ζάχαρης.

Και αυτό το σνακ δεν είναι άλλο από τις μπάρες πρωτεΐνης οι οποίες στην πραγματικότητα μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, προσφέροντας κενές θερμίδες και αποτυγχάνοντας να σας κρατήσουν χορτάτους.

Εάν δεν γνωρίζετε τα ακριβή συστατικά που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη μπάρα που τρώτε, μπορεί να καταναλώνετε ακούσια τόση ζάχαρη όσο μια σοκολάτα, καθιστώντας αυτό το σνακ ακατάλληλο για την απώλεια κιλών.

Όταν υποθέτουμε ότι ένα φαγητό είναι υγιεινό, συχνά καταλήγουμε να το τρώμε περισσότερο, και όταν πρόκειται για ορισμένες μπάρες, η κατανάλωση τους μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε αύξηση βάρους.

Με την πρώτη ματιά, οι συγκεκριμένες μπάρες μπορεί να φαίνονται λιγότερο επεξεργασμένες από τα πατατάκια ή τα ανθυγιεινά επιδόρπια, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να είναι το ίδιο επιβλαβή και θρεμιδογόνα.

Εάν λοιπόν δεν γνωρίζετε ποιο σνακ να επιλέξετε, έτσι ώστε να μην πάρετε πολλές θερμίδες, η καλύτερη λύση είναι ένα μίγμα από φρούτα και ξηρού καρπούς, το οποίο θα σας παρέχει θρεπτικά συστατικά και θα σας κρατήσει χορτάτους.

Το σνακ είναι στην πραγματικότητα ένα υγιές μέρος κάθε δίαιτας, ακόμη και για την απώλεια βάρους. Ωστόσο η ποιότητα των σνακ είναι πολύ σημαντική τόσο για την υγεία όσο και για την επιτυχημένη απώλεια κιλών.

 

ΠΗΓΗ: jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυγά, πατάτες, καφές, ποπ κορν: Τα τρόφιμα που δεν κατηγορούμε αδίκως

Efi Nika

Νερό με λεμόνι: Μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea