Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Σκοτώνει αδιακρίτως ο Κορονοϊός: «Κόκκινο» στους ανεμβολίαστους με νέα μέτρα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ανησυχία προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα και στο κυβερνητικό επιτελείο ο αριθμός των διασωληνωμένων ο οποίος αυξάνεται καθημερινά ραγδαία.

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ,  ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι στους 318 και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά δέκα σε σχέση με χθες Σάββατο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου, από 1/8 έως 21/8, οι νεκροί ανήλθαν σε 376, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του Ιουλίου, οι θάνατοι που είχαν καταγραφεί ήταν 160. Συγκριτικά, παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 135% στον αριθμό των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους.

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ο κλοιός, όπως φαίνεται, σφίγγει για τους ανεμβολίαστους, καθώς όπως έχει ξεκαθαριστεί δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown.

Ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν θα αφορά στους κλειστούς χώρους σε εστίαση και κέντρα ψυχαγωγίας. Σε αυτούς θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό. Ένα δεύτερο πολύ πιθανό μέτρο είναι η επαναφορά της χρήσης μάσκας σε όλους τους χώρους.

Οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα

Ξεκάθαρος ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ο οποίος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

«Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται; Γι’ αυτό τα μέτρα κύρια θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και την προστασία μας από εκείνους που δεν κάνουν το εμβόλιο… Η κόρη μου είναι 17 χρονών και έχει κάνει το εμβόλιο» είπε ο κ. Πέτσας.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο για περιορισμούς… Άρα στους κλειστούς χώρους πρέπει να επιτρέψουμε την κινητικότητα στους εμβολιασμένους. Για τους άλλους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τότε ας φοβούνται περισσότερο για τους γύρω τους» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

«Εκτός από την πολιτική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική. Ποια είναι η πολιτική ευθύνη όταν κάποιος αρνείται να εμβολιαστεί;», διερωτήθηκε ο υπουργός. «Υπάρχει το συλλογικό» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha, αναμένεται να σταματήσει η δωρεάν διάθεση self test στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει ως εκ τούτου, να πληρώνουν για μοριακό ή Rapid Test δυο φορές μέσα στην εβδομάδα. Επίσης, θα παραμείνουν σε ισχύ και το χειμώνα τα μέτρα που ισχύουν για τα ταξίδια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας

Efi Nika

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika