Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

“Χαστούκι” στους αντιεμβολιαστές,- Εμβόλιο Pfizer: Οριστική άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ – Ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτικότητα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οριστική άδεια από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) θα πάρει τη Δευτέρα το εμβόλιο της Pfizer, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Μόλις λάβει την πλήρη έγκριση, η Pfizer-BioNTech σχεδιάζει να ζητήσει γρήγορα από τον FDA να εγκρίνει και την τρίτη δόση του εμβολίου της. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι στην πράξη παύει να θεωρείται ότι το εμβόλιο της Pfizer βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Επικαλούμενο πηγές από τον FDA το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Οργανισμός θα δώσει την πολυαναμενόμενη οριστική άδεια για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν.

Η οριστική έγκριση του εμβολίου της Pfizer είναι πολύ σημαντική, καθώς θα ανοίξει τον δρόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς οργανισμούς, όπως είναι ο στρατός ή ορισμένα Πανεπιστήμια.

Εμβόλιο Pfizer: Πλήρης έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ – Ανοίγει ο δρόμος για την υποχρεωτικότητα
Σύμφωνα με τους NYT, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προσπαθούσαν για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης έως την Παρασκευή, αλλά καθυστέρησαν μερικές ώρες εξαιτίας της γραφειοκρατίας και ορισμένων διαπραγματεύσεων με την εταιρεία Pfizer. Μάλιστα πηγές από τον οργανισμό αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα η έγκριση να καθυστερήσει λίγες ημέρες ακόμα.

Η χορήγηση πλήρους άδειας στο συγκεκριμένο σκεύασμα θα μπορούσε να αυξήσει την εμπιστοσύνη και να ωθήσει περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν, την ώρα που η παραλλαγή Δέλτα, πολύ πιο μολυσματική από το αρχικό στέλεχος του SARS-CoV-2, προκαλεί νέα αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στη χώρα.

Κάπου 192 εκατ. Αμερικανοί έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση κάποιου από τα εγκεκριμένα εμβόλια για την COVID-19, με άλλα λόγια το 58% του πληθυσμού ή το 70% των ενηλίκων.

“Ισχυρότατη απάντηση στους αντιεμβολιαστές”

Η οριστική άδεια που αναμένεται να λάβει η Pfizer από τον FDA είναι μία γερή απάντηση στους αντιεμβολιαστές, σύμφωνα με την καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. “Αυτό που προκαλεί είναι ότι δημιουργεί μία ισχυρότατη απάντηση στους αντιεμβολιαστές, οι οποίοι χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα ότι δεν είναι δοκιμασμένο”, είπε στο Mega.

Για την είδηση αυτή μίλησε στην εκπομπή του OPEN, “Ώρα Ελλάδος” ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίντος Τριανταφυλλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η οριστική έγκριση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς όσων δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο διότι ακόμα είναι σε “πειραματικό στάδιο”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika