Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Πάτρα: Η νοσοκόμα εμβολίαζε, η γιατρός ειρωνευόταν – Καταγγελία μητέρας για αρνήτρια επιστήμονα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

“Είναι άδικο να υπάρχουν τόσοι άνεργοι γιατροί, και η κυρία κρυμμένη πίσω από το δημοσιοϋπαλληλίκι, να λειτουργεί έτσι.

Δεν έκανα θέμα μπροστά της, για το καλό του παιδιού μου. Παρακαλώ όμως, να απομακρυνθεί η εν λόγω γιατρός από το Εμβολιαστικό Κέντρο, γιατί κάνει κακό στο εμβολιαστικό πρόγραμμα”, αναφέρει στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” η μητέρα.

Σε απολογία πρόκειται να κληθεί γυναίκα γιατρός του Εμβολιαστικού Κέντρου Βόρειου Τομέα, μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος της, αρχικά μέσω της εφημερίδας “Πελοπόννησος” και ακολούθως στην 6η ΥΠΕ με έγγραφη αναφορά, η μητέρα ενός παιδιού που είχε πάει για να εμβολιαστεί.

Η καταγγέλλουσα μητέρα ισχυρίζεται ότι συνάντησε ανεπίτρεπτη συμπεριφορά από την γιατρό, που διατύπωσε μπροστά στο παιδί της απόψεις που αμφισβητούν την σοβαρότητα της νόσου και τα εμβόλια.

Οπως πληροφορείται η «Π», ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, έγινε έξω φρενών, ακούγοντας τις καταγγελίες της μητέρας και διέταξε άμεσα έρευνα του περιστατικού.

Στην έγγραφη καταγγελία της, η μητέρα ενός 16χρονου κοριτσιού κατήγγειλε πως η γιατρός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, χρησιμοποίησε απαξιωτικά λόγια για το εμβόλιο και τη διαδικασία των εμβολιασμών, υποβαθμίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης με την εκτίμηση ότι «μια γρίπη είναι…» γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της κοπέλας.

Η μητέρα σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στην έγγραφη καταγγελία της προς την 6η ΥΠΕ, πήγε το μεσημέρι της Τρίτης με το παιδί της για να κάνει το εμβόλιο, κατόπιν δικής του επιθυμίας. Μπαίνοντας στο Εμβολιαστικό Κέντρο Βορείου Τομέα στο πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου, συνάντησαν δύο ευγενέστατες νοσηλεύτριες και την γιατρό που ασχολείτο με το τηλέφωνό της. Αφού περίμεναν να τελειώσει, η γιατρός πήρε την αίτηση, αλλά δεν ρώτησε αν το παιδί έχει κάποιο ιατρικό ιστορικό και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μητέρα: Ο γιατρός μας πρότεινε να κάνει το εμβόλιο προτού πάνε τα παιδιά σχολείο, για να αποκτήσουν ανοσία.

Γιατρός: «Βλέπετε; Αυτό κάνουν… Αν είναι δυνατόν… Πανικοβάλλουν τον κόσμο και θα μαζευτούν όλοι τώρα… Αν είναι δυνατόν. Μια γρίπη είναι. Τίποτα παραπάνω. Γιατί να εμβολιάσετε το παιδί, δεν ξέρετε τι θα γίνει μετά από λίγα χρόνια».

Οπως σημειώνει η μητέρα στην καταγγελία της, η απόφαση για τον εμβολιασμό, ήταν ξεκάθαρα μια συνειδητή επιλογή του παιδιού της και συμπληρώνει: «Οταν η ευγενέστατη νοσοκόμα πήγε να της το κάνει, λέω στο παιδί μου, μπράβο και καλή ανοσία για να επιβραβεύσω το θάρρος της και τότε η γιατρός λέει».

Γιατρός: «Τι; Μπράβο γιατί; Γιατί έκανε το εμβόλιο; Οχι βέβαια» και ειρωνικά. Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για αντιεμβολιάστρια.

Η μητέρα μιλώντας στην «Π» τόνισε ότι ο υποτιθέμενος αυτόπτης μάρτυρας νοσηλευτής που επικαλείται η γιατρός, δεν υπήρχε στην αίθουσα των εμβολιασμών, τη στιγμή που βρέθηκε εκεί η ίδια με την κόρη της. Μάλιστα προσκόμισε και φωτογραφίες που είχε τραβήξει η ίδια από το γεγονός.

Τόνισε ωστόσο πως δεν επιθυμεί την απόλυση της γιατρού. Ομως, διερωτάται, τι δουλειά έχει αυτή η γυναίκα σε αυτό το πόστο; «Είναι άδικο να υπάρχουν τόσοι άνεργοι γιατροί, και η κυρία κρυμμένη πίσω από το δημοσιοϋπαλληλίκι, να λειτουργεί έτσι.

Δεν έκανα θέμα μπροστά της, για το καλό του παιδιού μου. Παρακαλώ όμως, να απομακρυνθεί η εν λόγω γιατρός από το Εμβολιαστικό Κέντρο, γιατί κάνει κακό στο εμβολιαστικό πρόγραμμα».

 

Πηγή: pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou