Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Καθηγητής Ιατρικής Γιάννης Τούντας: Oι ανεμβολίαστοι να μην μπαίνουν στους δημόσιους χώρους – ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Ιωάννης Τούντας μίλησε σε εκπομπή της ΕΡΤ και αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Τούντας μίλησε για μια περαιτέρω κλιμάκωση και έξαρση της επιδημίας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αφού όπως είπε έχει ήδη καθυστερήσει. Αφορά όπως είπε τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις ανάλογες μονάδες, αλλά και κάθε κατηγορία εργαζομένων οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά άτομα σε καθημερινή βάση.

O ομότιμος καθηγητής μίλησε για την ανάγκη κατάρτισης στοχευμένων προγραμμάτων αγωγής Υγείας, ούτως ώστε να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

Επίσης αναφέρθηκε στους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους. “Θα πρέπει να αυξηθούν οι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους. Δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους χώρους εκεί που βρισκόμαστε οι υπόλοιποι και να μας θέτουνε σε κίνδυνο” ανέφερε ο κ.Τούντας.

Αναφορικά δε, με τον προβληματισμό των γονέων για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει και της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία των Σεπτέμβριο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ηλικιακό όριο πρέπει να οριστεί στα πέντε έτη και άνω.

Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika