Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ NEWS

Χαράλαμπος Γώγος: Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές για το κορονοϊό, που εξελίσσεται σε νόσο των νέων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για την πορεία του κορονοϊού, τονίζοντας ότι διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές σε 20 ημέρες, ενώ η πανδημία εξελίσσεται σε νόσο των νέων.

Αρχικά, κατά την ενημέρωση για την πορεία την πανδημία, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εξέφρασε τη θλίψη του για τις μεγάλες φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας, τις τελευταίες ημέρες και επεσήμανε ότι σύμφωνα με τις μελέτες του ΠΟΥ, τα μοντέλα μετάδοσης του ιού μπορεί να μεταβληθούν λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι το στοίχημα του τουρισμού κερδίζεται

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο Χαράλαμπος Γώγος επεσήμανε ότι “ο ιός είναι εδώ και η κρίση δεν έχει περάσει. Το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει αύξηση και το σχετικό συμπέρασμα εξάγεται και από τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος αυξήθηκε αλλά προς το παρόν δεν έχει ξεπεράσει το 4%. Η τάση του δείκτη στις περισσότερες Περιφέρειες είναι αυξητική, αλλά τα εισαγόμενα κρούσματα είναι πολύ λίγα (0,59%) και, όπως φαίνεται, το στοίχημα του τουρισμού κερδίζεται”.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα σημείωσε ότι “πολύ σύντομα θα επικρατήσει πλήρως και θα φτάσει το 90%”, ενώ όσον αφορά τις εισαγωγές ασθενών, παρατήρησε ότι τις τελευταίες 20 ημέρες διπλασιάστηκαν.

Έκκληση Χαράλαμπου Γώγου για εμβολιασμό των νέων και τήρηση μέτρων υγιεινής και προστασίας

Δυσάρεστα χαρακτήρισε τα αριθμητικά δεδομένα ο Χαράλαμπος Γώγος και τόνισε ότι «η πανδημία είναι πλέον νόσος των νέων», απευθύνοντας έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας και όλοι οι νέοι άνω των 12 ετών, αλλά και οι ευάλωτοι πληθυσμοί, να εμβολιαστούν.

Τέλος, για τις ΜΕΘ, σημείωσε ότι η κάλυψη στην παρούσα φάση είναι στο 51%, με την μεγαλύτερη δυσκολία να εντοπίζεται στην Κρήτη, με το 99% των ασθενών να είναι ανεμβολίαστοι και υπογράμμισε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων αυτή τη στιγμή -συγκριτικά με το τρίτο κύμα- είναι κατά 60%-80% μειωμένος λόγω των εμβολιασμών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika