Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Εμβόλιο Moderna: Η αποτελεσματικότητα στη μετάλλαξη Δέλτα απογειώνει τη μετοχή της

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

«Είμαστε ευτυχείς που το εμβόλιό μας για την COVID-19 δείχνει σταθερή αποτελεσματικότητα 93% μέσα σε έξι μήνες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Οι μετοχές της Moderna διεύρυναν τα κέρδη τους την Τρίτη, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ για την φαρμακοβιομηχανία, εν μέσω ανακοινώσεων ότι το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού σημείωσε υψηλότερο ποσοστό αποτελεσματικότητας έναντι της μετάλλαξης Δέλτα, σε σχέση με αυτό του κύριου ανταγωνιστή της, Pfizer.

Με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην πλήρη έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ένα ιατρικό περιοδικό έχει δημοσιεύσει λεπτομέρειες μιας μελέτης που δείχνει ότι δεν είναι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού mRNA-1273 της Moderna μόνο πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη λοιμώξεων από την μετάλλαξη Δέλτα, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τρίτη δόση και σε ασθενείς που έχουν ήδη λάβει δύο δόσεις είτε από την Pfizer είτε από την Moderna.

Επιπλέον υπάρχουν και οι πληροφορίες ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο είναι έτοιμο να επιβάλει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε 1,3 εκατομμύρια στρατιώτες και γυναίκες-υπαλλήλους, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει περαιτέρω ώθηση στις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις πωλήσεων εμβολίων της Moderna, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα είχαν ανέλθει σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Είμαστε ευτυχείς που το εμβόλιό μας για την COVID-19 δείχνει σταθερή αποτελεσματικότητα 93% μέσα σε έξι μήνες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, στους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα. «Αλλά αναγνωρίζουμε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι μια σημαντική νέα απειλή, οπότε πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση».

Οι μετοχές της Moderna έκλεισαν σε υψηλό όλων των εποχών τη Δευτέρα, καθώς έλαβαν προσωρινή έγκριση από την αυστραλιανή κυβέρνηση, ενώ την Τρίτη είχαν τιμή ανοίγματoς 496 δολάρια, καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ. Η μετοχή της καταγράφει ετήσια κέρδη 374% τον τελευταίο χρόνο, ενώ η χρηματιστηριακή αξία της διαμορφώνεται λίγο κάτω από τα 200 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά στις μετοχές της Pfizer, σημείωσαν άνοδο 0,6% και διαπραγματεύτηκαν στα 46,27 δολάρια η κάθε μία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Moderna παρουσίασε κέρδη υψηλότερα από τα αναμενόμενα για το δεύτερο τρίμηνο, με 6,46 δολάρια ανά μετοχή, έναντι απωλειών 31 σεντ ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι, καθώς τα έσοδα από πωλήσεις εμβολίων αυξήθηκαν στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσης η Moderna ανακοίνωσε ότι μελέτες δείχνουν πως το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού παραμένει κοντά στο αρχικό ποσοστό αποτελεσματικότητας 94%, περίπου έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, αλλά πρόσθεσε ότι οι αναμνηστικές δόσεις ενδέχεται να είναι απαραίτητες για τη χειμερινή περίοδο της γρίπης.

Η Pfizer, από την πλευρά της, δήλωσε ότι οι πωλήσεις του εμβολίου BNT162b2, το οποίο ανέπτυξε μαζί με τον γερμανό εταίρο της, BioNTech, θα μπορούσαν να φτάσουν στα 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ενώ κατέγραψε αύξηση κερδών για το 2021 μεταξύ 3,95 και 4,05 δολάρια ανά μετοχή

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika