Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Το παιδί πάει διακοπές στο χωριό- Τι να προσέξετε

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί έχουν ήδη κλείσει, αλλά η δική σας καλοκαιρινή άδεια ξεκινά μετά από πολλές μέρες και αναρωτιέστε τι θα κάνετε με το παιδί σας.

Για πολλούς γονείς η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι να στείλουν το παιδί στο χωριό να περάσει το καλοκαίρι με τη γιαγιά και τον παππού.

Οι διακοπές στο χωριό μπορεί να εξελιχτούν σε μια πολλή όμορφη εμπειρία για το παιδί, όσο μικρό κι αν είναι, αρκεί να προσέξετε ορισμένα πράγματα:

-Καλό θα είναι το παιδί να έχει συμπληρώσει τα 2-2,5 χρόνια του, για να μπορεί να καταλάβει ότι θα πάει στο χωριό κάποιες μέρες χωρίς τη μαμά και το μπαμπά και να μην αγχωθεί με την απουσία σας.

-Εξηγήστε του αναλυτικά πότε θα πάτε, γιατί εσείς δεν θα μείνετε μαζί του, πόσο καιρό θα μείνει με τη γιαγιά και τον παππού και πότε θα ξαναβρεθείτε όλοι μαζί.

-Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο, για παράδειγμα δώστε του τόσα αυτοκόλλητα όσα οι μέρες που θα είστε μακριά και πείτε του να κολλάει ένα κάθε μέρα. Όταν τα κολλήσει όλα, τότε θα έρθετε κι εσείς στο χωριό.

-Κάντε πρώτα μια δοκιμή. Αν είναι η πρώτη φορά που αφήνετε το παιδί στο χωριό, καλό θα είναι να κάνετε πρώτα μικρές δοκιμαστικές επισκέψεις, για να δείτε πώς θα πάνε τα πράγματα. Πηγαίνετε αρχικά ένα σαββατοκύριακό όλοι μαζί, μετά πηγαίνετε άλλο ένα σαββατοκύριακο και αφήστε το παιδί μόνο του και, αν δείτε ότι όλα πήγαν καλά, προχωρήστε στο μεγάλο βήμα των πολυήμερων διακοπών.

-Δώστε σαφείς οδηγίες στους παππούδες. Στις διακοπές όλοι χαλαρώνουμε, ωστόσο φροντίστε να πείσετε τους γονείς ή τα πεθερικά σας ότι θα πρέπει να ακολουθούν κάποιες συγκεκριμένες οδηγίες που θα τους δώσετε σχετικά με το φαγητό του παιδιού, τον ύπνο του ή οτιδήποτε άλλο θεωρείτε σημαντικό.

-Φτιάξτε μαζί με το παιδί τη βαλίτσα. Αφήστε το παιδί να σας βοηθήσει και να διαλέξει τι ρούχα θα πάρει μαζί του. Επιτρέψτε του να πάρει και κάποια παιχνίδια ή βιβλία που του αρέσουν.

-Επικοινωνείτε καθημερινά μαζί του. Είναι μάλλον αυτονόητο ότι θα πρέπει να μιλάτε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, χωρίς όμως μελοδραματισμούς. Κάθε φορά να του τονίζετε πόσο όμορφα περνάει και να το ρωτάτε για τους καινούριους του φίλους ή τα μπάνια που κάνει.

Να θυμάστε ότι αφήνετε το παιδί σας με ανθρώπους, που το αγαπούν και θα το φροντίζουν, γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να έχετε υπερβολικό άγχος. Εξάλλου, το παιδί μόνο θετικά θα αποκομίσει από την επαφή με τη φύση και την αλλαγή παραστάσεων.

 

mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou