Newsitamea.gr
Ειδήσεις ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που πρέπει να αντιγράψετε αν θέλετε να είστε υγιείς

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής δεν πρέπει να αποτελεί πρόκληση. Εάν ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές συμβουλές, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία σας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών είναι ένα από τα πιο απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία σας. Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι παρόλο που η κατανάλωσή τους έχει αυξηθεί, εξακολουθούμε να τρώμε κατά μέσο όρο λιγότερες από τρεις μερίδες την ημέρα.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να καταναλώσετε πολλά φρούτα και λαχανικά ταυτόχρονα είναι να φτιάξετε ένα γρήγορο smoothie. Επίσης, να θυμάστε ότι τα αποξηραμένα, και κατεψυγμένα φρούτα ή λαχανικά μπορούν να αποτελέσουν μέρος της διατροφής σας.

Τεντωθείτε. Αισθάνεστε άκαμπτοι; Ενισχύστε την ευελιξία σας με ένα απαλό καθημερινό τέντωμα. Οι πιλάτες και η γιόγκα είναι εξαιρετικοί τρόποι για να τεντωθείτε και να διατηρήσετε την ευελιξία σας.

Ο ύπνος είναι το κλειδί. Σύμφωνα με μελέτες περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων δεν κοιμάται αρκετά. Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να λειτουργεί για όλους, οι ειδικοί πιστεύουν ότι χρειαζόμαστε 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Θα μπορούσατε ακόμη και να κατεβάσετε μια εφαρμογή παρακολούθησης ύπνου για να ελέγξετε πόσο καλά κοιμάστε – δεν ξέρετε ποτέ, μπορεί να βρείτε ότι οι νύχτες σας δεν είναι τόσο ξεκούραστες όσο νομίζατε.

Ελέγξετε τις ετικέτες τροφίμων. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε τι τρώτε και αν είναι καλό για εσάς. Συνηθίστε να διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων και προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη επεξεργασμένων τροφίμων στο ελάχιστο.

Οι εταιρείες τροφίμων πρέπει να περιλαμβάνουν με λεπτομερείς όλες τις πληροφορίες των συστατικών που περιέχονται στη συσκευασία τους. Επομένως, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που φαίνεται να είναι μια υγιεινή επιλογή στην πραγματικότητα περιέχει πολύ αλάτι ή ζάχαρη.

Προστατευτείτε από τον ήλιο. Είναι σημαντικό να προστατευτείτε από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες. Αποφύγετε να κάθεστε στον ήλιο μεταξύ 11πμ και 3μμ και συνηθίστε να βάζετε τακτικά αντηλιακό. Δεν χρειάζεται να ξαπλώνετε σε μια παραλία για να γίνει η ζημιά – απλά το περπάτημα στην πόλη είναι αρκετό για να έχετε ένα επιβλαβές αποτέλεσμα.

Εξασκείστε τον εγκέφαλό σας. Όταν φτάσετε τα 45, ο εγκέφαλός σας θα χάνει 50.000 κύτταρα την ημέρα από τον εγκεφαλικό φλοιό – όμως το να δουλεύετε το μυαλό σας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της γνωστικής σας λειτουργίας. Έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε κάτι πιο δύσκολο, όπως η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, ώστε να δίνετε στον εγκέφαλό σας νέες προκλήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea