Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Η απάντηση στην ερώτηση «Τι θα συμβεί μετά από 4 χρόνια σε όποιον εμβολιαστεί;»-ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος με παρέμβασή που έκανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Online, απάντησε στις ερωτήσεις που θέτουν όσοι φοβούνται τα εμβόλια και αναρωτιούνται τι θα συμβεί σε βάθος χρόνου αν εμβολιαστούν.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος – Τι θα συμβεί 4 χρόνια μετά σε όποιον εμβολιαστεί;

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, αυτό που θα συμβεί είναι ακριβώς το ίδιο που θα συμβεί αν κολλήσει κάποιος με φυσικό τρόπο κορωνοϊό. Αλλά όπως εξήγησε αμέσως μετά, κανείς δεν αναρωτιέται τις επιπτώσεις από τη νόσηση…

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος απαντάει στους ανθρώπους που διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο λέγοντας «αν εμβολιαστώ, αφού δεν έχει δοκιμαστεί, τι θα γίνει 4 χρόνια μετά», απάντησε:

«Όταν εμβολιάζεται κάποιος, ο οργανισμός εκτίθεται σε μια πρωτεΐνη, στην πρωτεΐνη ακίδα του κορωνοιού. Ας υποθέσουμε ότι δεν εμβολιαστείς, και κολλήσεις φυσικά κορωνοιό και αναρρώσεις. Τότε θα έχεις εκτεθεί και στην πρωτεΐνη ακίδα που σε εκθέτει το εμβόλιο, αλλά και στις υπόλοιπες πρωτεΐνες του κορωνοιού.

Φοβάται κανένας Έλληνας που κόλλησε και ανάρρωσε, τι θα συμβεί σε 4 χρόνια μετά επειδή έχει εκτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδα; Ούτε ένας. Γιατί αν εμβολιαστώ θα πάθω κάτι;» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Τι συμβαίνει με τον μακροχρόνιο κορωνοϊό

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ συζήτηση για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις από την νόσηση με κορωνοϊό. Οι ασθενείς που εμφανίζουν τη λεγόμενη μακρά Covid έχουν αναφέρει περισσότερα από 200 συμπτώματα, στη μεγαλύτερη διεθνή μελέτη μέχρι σήμερα, με επικεφαλής τους επιστήμονες του UCL.

Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο EClinicalMedicine του Lancet, συμμετείχαν 3.762 ασθενείς από 56 χώρες και οι ερευνητές εντόπισαν συνολικά 203 συμπτώματα σε 10 συστήματα οργάνων. Από αυτά, 66 συμπτώματα παρακολουθήθηκαν για επτά μήνες. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα ήταν κόπωση, κακουχία μετά την άσκηση (η επιδείνωση των συμπτωμάτων μετά από σωματική ή διανοητική άσκηση) και γνωστική δυσλειτουργία, που συχνά ονομάζεται “εγκεφαλική ομίχλη”.

Από το ποικίλο εύρος συμπτωμάτων, άλλα περιλάμβαναν: οπτικές ψευδαισθήσεις, τρόμο, φαγούρα στο δέρμα, αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο, σεξουαλική δυσλειτουργία, αύξηση παλμών, προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης, έρπητα ζωστήρα, απώλεια μνήμης, θολή όραση, διάρροια και εμβοές (βούισμα στο αυτί).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika