Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ειδήσεις

13 αντιφλεγμονώδεις τροφές που πρέπει να καταναλώνετε τακτικά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πολλές έρευνες συνδέουν τον τρόπο ζωής και διατροφής μας με τη φλεγμονή και τη προδιάθεση για νόσο.

Η παχυσαρκία, τα καρδιολογικά νοσήματα, ο καρκίνος, η οστεοπόρωση μέχρι και η κατάθλιψη συνδέονται με το τι τρώμε.

Tροφές που προάγουν τη φλεγμονή περιλαμβάνουν τις πολύ επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες δίνουν πολλές θερμίδες, ενώ έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της θρεπτικής τους αξίας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων τροφών είναι η ζάχαρη, το άσπρο αλεύρι, και το επεξεργασμένο αλάτι.

Αντίθετα, οι μη επεξεργασμένες τροφές, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα (χημικές ενώσεις απαραίτητες για να πραγματοποιηθούν χημικές αντιδράσεις μέσα στο σώμα μας).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea

6 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο που θα ήταν καλό να αποφεύγεις

Efi Nika

5 τρόποι να ξανακάνουμε το φαγητό απόλαυση

newsitamea