Newsitamea.gr
CELEBRITY ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι έφηβοι να κάνουν το εμβόλιο για να ανοίξουν τα σχολεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι έφηβοι να κάνουν το εμβόλιο για να ανοίξουν τα σχολεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κ. Μητσοτάκης: Μήνυμα υπέρ της πραγματοποίησης του εμβολίου

Νέο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού λόγω και της μετάλλαξης Δέλτα έστειλε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος επανέλαβε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τα παιδιά άνω των 12 ετών. Έτσι, κάλεσε τους εφήβους να κάνουν το εμβόλιο για να ανοίξουν τα σχολεία.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται, και από τα νέα παιδιά, τους νέους συμπολίτες μας, αλλά και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που ενδεχομένως να είχαν διστάσει μέχρι στιγμής να εμβολιαστούν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσα ανέφερε αρχικά

“Είναι ξεκάθαρο -έβλεπα και τα στοιχεία σήμερα με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία πια όπως είχαμε προβλέψει είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας- ότι όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν είτε θα αρρωστήσουν. Επομένως, θα προέτρεπα πραγματικά, με όσο μεγαλύτερη δύναμη μπορώ, όσο δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή. Όχι, μόνο από το να κολλήσουν αλλά από το να αρρωστήσουν σοβαρά”, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε το εμβόλιο “ένα θαύμα της επιστήμης”, το οποίο έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του, επισημαίνοντας ότι το 99% των συμπολιτών μας μεταξύ 60 και 80 ετών που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ανεμβολίαστοι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε στη συνέχεια

“Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω για το πόσο επικίνδυνο είναι, ειδικά τώρα που έχουμε τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, να παραμένει κάποιος ανεμβολίαστος” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και ενθάρρυνε τους εφήβους, σε συνεννόηση πάντα με τους γονείς τους, να κάνουν κι αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

“Και φυσικά, εφόσον η Επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε κι εμείς το να κατέβει το όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες”, επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou