Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πεταλιοί: Ο άγνωστος τιρκουάζ παράδεισος στην Εύβοια που είχε γοητεύσει την κόρη του Πικάσο – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα τελευταία χρόνια η Εύβοια έχει γίνει ένας ιδιαιτέρως δημοφιλής προορισμός αφού συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα βρίσκεται ο απέραντος τιρκουάζ παράδεισος που σου δίνει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί της Καραϊβικής.

Οι ελληνικές Μαλδίβες και η σπάνια ομορφιά τους

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα δέκα ακατοίκητων νησιών με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά, αμμουδερές ακρογιαλιές και εντυπωσιακές βίλες.

Οι Πεταλιοί ή αλλιώς «οι ελληνικές Μαλδίβες» βρίσκονται στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο και ανήκουν στον δήμο Καρύστου. Η πρόσβαση στο σύμπλεγμα των μικρών νησιών γίνεται μόνο με ιδιωτικό μέσο καθώς δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή.

Τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος είναι η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι, τα οποία στο παρελθόν  διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό.

Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το «στέκι» των επωνύμων

Oι Πεταλιοί αποτελούσαν πόλο έλξης ήδη από τη δεκαετία του 1960 για μεγιστάνες, γαλαζοαίματους και επιχειρηματίες.

Η Μαρία Κάλας διατηρούσε εξοχική κατοικία όπου έκανε καλοκαιρινές διακοπές με έναν από τους μεγάλους Ιταλούς σκηνοθέτες, Πιέρ Πάολο Παζολίνι.

Στα καταγάλανα νερά των Πεταλιών φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς διάφορα ένδοξα ονόματα, όπως ο Ουίστον Τσώρτσιλ,  ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Σταύρος Νιάρχος, ο Τζιοβάνι Μενεγκίνι, ο μεγάλος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Παλόμα & Kλωντ Πικάσο και πολλοί ακόμα.

Ο άγνωστος τιρκουάζ παράδεισος στην Εύβοια που είχε γοητεύσει την κόρη του Πικάσο

Τη δεκαετία του 1980 η εξωτική ομορφιά των Πεταλιών, είχε γοητεύσει την κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Παλόμα, η οποία προχώρησε στην αγορά μιας έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων στην Μεγαλόνησο.

Η Παλόμα Πικάσο είχε μετατρέψει τους βασιλικούς στάβλους σε ένα πολυτελές και εντυπωσιακό κατάλυμα με ιταλικό στυλ το οποίο διακόσμησε με σπάνιους πίνακες του πατέρα της.

Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ πασά της Καρύστου όπου φιλοξενούσε το χαρέμι του. Το 1830 προσφέρθηκαν από το ελληνικό κράτος στον τσάρο Νικόλαο Α’ ως ευγνωμοσύνη για την αποτελεσματική του συνδρομή στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα νησάκια αυτά μαγεύουν τους επισκέπτες με την πολυχρωμία των νερών και την πλούσια βλάστηση που διαθέτουν με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συγκριθούν με άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού.

Απολαύστε την πτήση στο εκπληκτικό βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα Haanity.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσοχή: Κακά μαντάτα για όσους έχουν αυτοκίνητο 10ετίας, φέτος δεν γλυτώνουν το πρόστιμο – ΒΙΝΤΕΟ

Penni Syggrou

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika