Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ Ειδήσεις ΥΓΕΙΑ

5 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μια «σιωπηλή καρδιακή προσβολή» είναι μια καρδιακή προσβολή που έχει λίγα, αν όχι καθόλου, συμπτώματα. Είναι μάλιστα πιθανό να μην είχατε ποτέ στο παρελθόν κανένα σύμπτωμα που να σας “προειδοποιήσει” ότι έχετε πρόβλημα με την καρδιά, όπως ο πόνος στο στήθος ή η δύσπνοια.

Αυτές οι λεγόμενες σιωπηλές καρδιακές προσβολές διαγιγνώσκονται μόνο μετά το συμβάν, όταν ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα ή ΗΚΓ ή άλλη δοκιμή αποκαλύπτει ενδείξεις βλάβης στην καρδιά. Αυτό είναι επικίνδυνο, επειδή μια καρδιακή προσβολή χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην καρδιά ή να είναι θανατηφόρα.

Τον περασμένο μήνα, μια μελέτη της Δανίας διαπίστωσε ότι 1 στις 4 καρδιακές προσβολές μπορεί να εμφανιστούν με άτυπα συμπτώματα ή να συγχέονται με άλλες διαταραχές.

Παρακάτω θα δείτε 5 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή

Ήπια δυσφορία στο στήθος

Οι καρδιακές προσβολές δεν εμφανίζονται πάντα με το κλασικό σύμπτωμα σοβαρού πόνου στο στήθος. Στην πραγματικότητα, μόνο οι μισές καρδιακές προσβολές εμφανίζονται με αυτόν τον τρόπο. Αντ ‘αυτού, μπορεί να αισθανθείτε μόνο ήπια δυσφορία, πίεση, σφίξιμο ή στην περιοχή του θώρακα.

Πόνος στο λαιμό ή στο σαγόνι

Ο πόνος στο λαιμό ή στο σαγόνι μπορεί να είναι σημάδι προβλήματος της καρδιάς, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Στη γνάθο, ο πόνος μπορεί να γίνει αισθητός στην κάτω αριστερή περιοχή. Αυτός ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, να σας ξυπνήσει τη νύχτα ή να ξεκινήσει/ επιδεινωθεί με την άσκηση.

Ζάλη ή κόπωση

Όταν υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά δεν μπορεί να διατηρηθεί το αίμα που ρέει στον εγκέφαλο και να κυκλοφορήσει αποτελεσματικά σε όλο το σώμα. Αυτή η μειωμένη ροή αίματος μπορεί να προκαλέσει ζάλη ή κόπωση. Εάν έχετε ανεξήγητη κόπωση ή ζάλη, είναι καλή ιδέα να το ελέγξετε.

Ναυτία

Η ναυτία είναι ένα σύμπτωμα καρδιακής προσβολής που συχνά παραβλέπεται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για γυναίκες, ηλικιωμένους και άτομα με διαβήτη.

Δυσκολία στην αναπνοή

Εάν έχετε συχνή δύσπνοια χωρίς δυσφορία στο στήθος, θα πρέπει να ελέγξετε την καρδιά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να προκληθεί από πνευμονικό οίδημα, μια κατάσταση στην οποία οι πνεύμονες γεμίζουν με υγρό, αφού ο καρδιακός ιστός έχει υποστεί βλάβη από καρδιακή προσβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika

Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε

Efi Nika

Μούδιασμα στα δάχτυλα του χεριού ή του ποδιού: Τα πιθανά αίτια

Γιώργος Newsitamea