Newsitamea.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4 συνήθειες που έχουν οι χαρούμενοι άνθρωποι

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οι άνθρωποι που καταφέρνουν να ξεκινούν κάθε πρωί την ημέρα τους με χαμόγελο, μας δείχνουν το δρόμο να το κάνουμε κι εμείς!

Όταν είμαστε χαρούμενοι δεν κάνουμε καλό μόνο στην ψυχολογία μας, αλλά κερδίζουμε ένα σωρό πλεονεκτήματα, αφού το συναίσθημα της χαράς έχει συνδεθεί, μεταξύ άλλων, με αυξημένες πιθανότητες να έχουμε μεγάλο εισόδημα, καλύτερο ανοσοποιητικό και περισσότερη δημιουργικότητα.

Πώς θα το κατακτήσουμε όμως;

 

Οι συνήθειες των χαρούμενων ανθρώπων

Υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που έχουν οι χαρούμενοι άνθρωποι για να διατηρήσουν την χαρά και το αίσθημα ευεξίας, αυτές περιλαμβάνουν:

Χαμογελάστε: Είναι σημαντικό να χαμογελάτε, ακόμα και δεν αισθάνεστε ιδιαίτερη χαρά, καθώς αρκεί η απλή φυσική κίνηση των μυών του προσώπου για να «ξεγελάσουν» τον εγκέφαλο, βελτιώνοντας την διάθεσή σας.

Κοιμηθείτε αρκετά: Ακόμα και αν το πρόγραμμά σας είναι «φορτωμένο» είναι σημαντικό να μην θυσιάζετε τον ύπνο σας, αφού ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία, την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου, την διάθεση αλλά και την συναισθηματική υγεία.

Ευγνωμοσύνη: Είναι σημαντικό να είστε ευγνώμων, καθώς η ευγνωμοσύνη μπορεί να δώσει μια σημαντική ώθηση στην διάθεσή σας. Ξεκινήστε την ημέρα σας σκεπτόμενοι μερικά πράγματα για τα οποία αισθάνεστε ευγνωμοσύνη και δείτε την ψυχολογία σας να βελτιώνεται.

Αφιερώστε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα: Είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα, καθώς ορισμένες φορές αρκεί μια όμορφη συζήτησή μαζί τους για να εντείνουν το αίσθημα της χαράς και της ηρεμίας.

 

govastileto.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika