Newsitamea.gr
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙ

Μπαμπάς χάρισε το μισό συκώτι του στην κόρη του για να τη σώσει

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Την Κυριακή ήταν η Γιορτή του Πατέρα και ένας μπαμπάς – ήρωας δεν θα μπορούσε να μην δεχθεί τις πιο θερμές ευχές και αγκαλιές.

Η 12χρονη κόρη του κινδύνευε να χάσει τη ζωή της από εσωτερική αιμορραγία και ο μπαμπάς της τής χάρισε μέρος του συκωτιού του για να τη σώσει.

Για πολύ καιρό βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μόσχευμα, ενώ δύο φορές που την κάλεσαν, το μόσχευμα δεν ήταν συμβατό. Έπειτα από μία εσωτερική αιμορραγία που λίγο ήθελε να της κοστίσει τη ζωή, η οικογένεια αποφάσισε να προχωρήσει σε μερική μεταμόσχευση από ζώντα δότη.

Και μάλιστα δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολύ. Οι εξετάσεις αποκάλυψε ότι ο μπαμπάς της ήταν ο απόλυτα συμβατός δότης. Έτσι, λίγες εβδομάδες αργότερα και οι δύο ετοιμάστηκαν για την επέμβαση.

Η μικρή υπέφερε από τη γέννησή της από αθηρία χολής και προκαλείται, όταν οι χολικοί αγωγοί στο ήπαρ δεν σχηματίζονται σωστά, εμποδίζοντας το όργανο να λειτουργήσει σωστά.

Όταν ένας βιολογικός γονιός είναι ζώντας δότης βοηθά στην ανοσία και μειώνει την πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος. Όμως, πολλά παιδιά που περιμένουν μοσχεύματα είναι σε δομές αναδοχής ή σε κατάσταση, οπου ο βιολογικός γονέας δεν είναι διαθέσιμος ή πρόθυμος να δωρίσει.

Οκτώ μήνες μετά τη μεταμόσχευση η μικρή είναι μία χαρά, ενώ και ο μπαμπάς της έχει επιστρέψει στη δουλειά του και απολαμβάνει το κυνήγι και το ψάρεμα.

«Έχω περισσότερη ενέργεια τώρα και δεν νιώθω κουρασμένη», λέει η μικρή Σεσίλια, η οποία μπορεί να παίζει ξανά με την μικρή αδελφή της, να χορεύουν και να είναι χαρούμενες.

Με πληροφορίες από Associated Press

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou